Way Up North Fragments: Char + Antiplanet

27.08.21 kr. 50 inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30

CHAR

CHAR er et nyt band fra Thy, som bevæger sig i R'n'B genren med elementer fra både indie og pop. Forrest i bandet står Charlotte Rolighed, som med sin stærke vokal er samlingspunktet i bandets lyd. Bag hende ligger der store synth - flader, som underbygger Charlottes stærke melodier. Beatet i bandet pumpes frem af knivskarpe trommer og en solid bas, som komplimentere hinanden eminent. Guitar krydre gruppens allerede solide sound i form af små melodier og finurlige guitar riffs I maj, 2018, udgav de deres første single "2AM" på diverse streamingtjenester, som bl.a. blev featured på Bands Of Tomorrows playliste "Nordiske Hits". I August 2019 udgav CHAR Ep’en Ain’t Coming Back, Hvor anmelder Anders Houmøller Thomsen skriver således om titelnummeret. Sikke en træffer! Det var min reaktion efter at have hørt CHAR’s sang ”Ain’t Coming Back” fra bandets debut - ep af samme navn. Nummeret åbner indbydende og lækkert, som en optempoudgave af Sades sensuelt forførende pop. Så bliver det bedre med strejf af Grace Jones’ dybe maskuline toner og nogle rytmisk vokale markeringer, der svinger godt med de m elodiske nuancer i instrumenteringen. Pludselig ryger dørene op på vid gab med flot filmisk gennemtræk i refrænet. Det er så bombastisk og herlig dramatisk, at man skulle tro, Shirley Bassey havde været inde over som sangcoach. Minsandten om der ikke også er bonus i form af et meget sexet talt intermezzo, hvor sangerinde Charlotte Rolighed spinder som en mjavende sexkilling. Ja, der er endda indlagt en delikat finte med en tromme - skudsalve, der indvarsler refrænet

Antiplanet

Antiplanet spiller alternativt hybrid-rock med elementer af både elektronisk indiepop og eksperimenterende progrock.

Drevet af Runes insisterende og til tider ekstravagante trommer, der står i kontrast til Andreas’ mere luftige og svævende vokal, byder Antiplanet’s lydunivers på et virvar af modspil i genrer og følelser, der ofte afspejles i en vekslen mellem dybfølte strofer og fyldige crescendoer og klimaks. Der kan trækkes paralleller til den bombastiske og teatralske side af f.eks. Muse , Editors og Nephew, men til tider også med en inderlighed som mere læner sig opad kunstnere som Sigur Rós og Radiohead.

Antiplanet udforsker den bizarre trang til at lide – som kan opstå når man dagligt hører om at verden er på vej mod afgrunden, mens man lever sin dagligdag i velstand og idyl.

VIGTIG INFORMATION OM CORONAPAS OG COVID-19:

Sikkerhed og tryghed er absolutte førsteprioriterer ved alle vores arrangementer — både for gæster, ansatte og optrædende. Vi følger regeringens regler, retningslinjer og udmeldinger nøje, der vedrører os som spillested, café og des lige. Dette inkluderer krav om gyldigt coronapas, hvorfor dette skal fremvises for adgang til alle vores faciliteter. Vi ønsker at alle får en optimal oplevelse i trygge rammer.