Vinterjazz: Slowburn + Christian Mohr

22.02.20 - Koncerten er afviklet Kr. 50 inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30

Studenterhuset er utroligt glade for at præsentere Slowburn der kombinerer et særegent miks af no- wave, minimalistisk avantgarde og nordisk folkemusik. Folkemusikken går igen i Christian Mohr Levisens set, når han spiller europæisk folkemusik på sin drejelire.

Koncerten er en del af Vinterjazz


Entré 50 kr.- (+1 : Medbring én gæst gratis ved fremvisning af gyldigt studiekort) Døre 20.30 Koncertstart 21.00


Lars Bech Pilgaards anmelderrroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene med 3 kritikerroste udgivelser. I 2012 udkom debuten Mammut, der som opfølgeren Freiheit fra 2014 høstede pæne ord i bl.a. Undertoner, Berlingske Tidende og Allaboutjazz for sit støjende, men også sarte melodiske univers. Bandets seneste udspil SOM FØR fra 2016 spejler inspiration fra klassisk formsprog, etniske klange og subtile improvisationer i melodisk opbyggende lydbilleder. SOM FØR udløste ligeledes bl.a. en nominering til Carl-Prisen for "årets danske jazzkomponist” ligesom en nominering til bandleder Lars Bech Pilgaard som “årets danske musiker” ved Steppeulv-uddelingen 2018. I februar 2020 udkommer bandets fjerde plade, Folketro. En plade der i modsætning til de øvrige, bærer præg af at have været undervejs i længere tid. Pladen er blevet til i samarbejde med en lang række gæstemusikere på bl.a violin, harmonika og percussion og rummer en større, dybere lyd der trækker direkte tråde tilbage til den nordiske folkemusik. Pladen handler om Pilgaards vestjyske ophav og dennes relation til egnen og troen- eller manglen på samme- deraf titlen Folketro. Pladen bearbejder forskellige lag af bevidsthed igennem en spirituel tilgang til energien mellem lyd og menneske og søger at udviske genreforhold i et fortættet, ofte atmosfærisk udtryk. I musikken høres lyden af færgen fra det hinsides, stemningen ved afskeden med de nærmeste, febervildelsens mani og luften i en tung vinternat. Slowburn arbejder i et krydsfelt af repetitive ritualistiske lydbilleder, skrøbelige simple melodier og forløsende storladne passager. Musikken kombinerer et særegent miks af no- wave, minimalistisk avantgarde og eksotisk musik både i og uden tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=tube3EaAMPk&list=PLZg_Itet0xZ4W31BRc8mhJhpSAKElsQ1E

Christian Mohr Levisen Trådene fra den nordiske folkemusik vil også blive repræsenteret af Christian Mohr Levisen. Christian Mohr Levisen er en nordjysk musiker, der i flere år har fokuseret på et instrument, som er knap så kendt i det danske musikmiljø, drejeliren. For tiden har dette ledt ham til en skole i Sverige, hvor han studerer svensk folkemusik. Koncerten kommer til at indeholde traditionel som egenkomponeret musik med stærke rødder i forskellige traditioner fra middelhavsområdet over Centralfrankrig til de skandinaviske skove. Indimellem musikken vil han fortælle om instrumentet og de musikalske traditioner han arbejder med. Kælderlarm Session: https://bit.ly/2RvnqzP