Tundra i Vor Frelser Kirke

25.05.22 - Koncerten er afviklet Kr. 110 inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30

Glæd dig til at opleve Tundra i ganske særlige rammer, når de spiller koncert i Vor Frelser Kirke i slutningen af maj.

  • Døre: 19.30
  • Koncertstart: 20.00
  • Entré: 110,00 kr. (inkl. gebyr)

Med den karismatiske vokalist Sofie Trolde i front har Tundra i deres forholdsvis korte levetid allerede spillet en lang række anmelderroste koncerter. Udover en anseelig række danske spillesteder har Tundra blandt andet optrådt på Reeperbahn Festival i Hamborg, SPOT festival, Smukfest og Nibe Festival, og de har gjort sig bemærket ved at udfordre koncertformatet med optrædener på unikke locations som Thingbæk Kalkminer, Nordsøen Oceanarium og i et gammelt redningshus i Lønstrup. Lige nu arbejder Tundra på at færdiggøre deres andet studiealbum, og det er primært sange fra det kommende album de vil fremføre ved aftenens koncert. I modsætning til debutpladen fra 2019, er det nye album skrevet på dansk, og det musikalske udtryk er i højere grad formet af akustiske instrumenter, der i samspil med analoge synthesizere og würlitzer, inviterer lytteren med ind i et stemningsfuldt og intimt rum. Her mødes det legende og improvisatoriske med sirlige, skarpskårne folkpop-kompositioner, og det hele bindes sammen af Sofie Troldes unikke og kraftfulde vokal.

De nye sange er alle blevet til under corona-pandemien, og i 2020 fik Tundra lov til at låne en stor kirke i Aalborg, som alligevel stod tom, og bruge den som øvelokale. Loftshøjden i kirkerummet, og en lysende verden udenfor, der i et snuptag syntes fuldstændig forandret, kan på sin vis høres i både musikken og i teksterne, hvor rastløsheden kontinuerligt råber om kap med håbet.

Line-up:

  • Sofie Trolde - Vokal
  • Rasmus Bak Christiansen - Guitar og harpe
  • Jeppe Abildgaard - Bas og sitar
  • Nikolaj Svaneborg - Klaver og synthesizer__

Omtale:

“Sammen med kvintetten i Tundra begav vi, tilskuerne, os afsted på en jordomrejse som blinde passagerer. En rejse igennem alverdens visioner, hvor man med åbne arme kunne opleve forskellige verdener. Effekten på publikum viste sig, da det omfavnende lydtæppe blev fjernet fra os, og ingen blandt publikum turde være den første til at klappe.“ (Nordjyske, live på Huset i Hasserisgade *)

“Siden så Tundra sig ikke tilbage – og Sofie Trolde blev bare ved at give – med en nærværende dialog mellem numrene – og en power performance, der kalder på titlen som ”Årets danske sangerinde”. Numre som ”Finding My Religion”, ”The Center” og ”Swanlake” – alle hentet fra deres fremragende debutalbum føltes som små mirakler – og skabte de magiske øjeblikke af ren lykkerus og sus for det bankende musikhjerte. Det blev dagens musikalske højdepunkt” (Side33, live på Himmelstorm Festival)

“En oplevelse ud over alle grænser. Flot, stort, dramatisk, følelsesladet og intet mindre end livsgivende.” (Musikblogger, Live p Way Up North)

“De fem musikere havde fremragende samspil, men især forsanger Sofie Trolde præsterede at komme ind under huden på publikum” (Soundvenue, live på SPOT festival)

"Sofie Trolde er en dygtig sangerinde, og hendes stemme, der rummer både kæmpe kraft og skrøbelig skønhed, leder tankerne i retning af islandske Bjørk. Det poprockede og lidt skæve lydbillede komplementerer sangene på smukkeste vis og giver med sin storslåethed og intensitet associationer til åbne vider og høje, isklædte bjergtinder. Bandet synes således at have valgt det helt rette navn.” (Gaffa om albummet, Tundra. **)