The Datsuns

15.04.23 - Koncerten er afviklet Support: Secrets of The State 125,- inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

Det newzealandske hard rock-band The Datsuns indtager Studenterhuset d. 15. april!

Det newzealandske hard rock-band the Datsuns indtog scenen med et brag i begyndelsen af 2000’erne med deres kompromisløse version af sleazy garagerock og en lyd inspireret af White Stripes, Jet og Wolfmother. Deres selvbetitlede debut fra 2002 viste sig at være deres store gennembrud og toppede mainstream-hitlisterne med singlerne ”MF from Hell” og ”Lady”. Selvom de efterfølgende udgivelser ikke slog så meget igennem i udlandet, forblev bandet i Top 20 i deres hjemland med Outta Sight/Outta Mind fra 2004 og Smoke & Mirrors fra 2006. De vendte tilbage på hitlisterne i 2014 med deres sjette LP, Deep Sleep. I 2021 udgav de deres syvende sæt, Eye to Eye.

Selvom folk seks måneder tidligere sagde til newzealandske The Datsuns, at de skulle give op, hyldede Londons musikpresse dem for at være ”geniale” i midten af 2002. På det tidspunkt havde gruppen allerede spillet deres form for garagerock i seks år, lige siden de mødtes i skolen i Cambridge, og siden de dannede et band ved navn Trinket. Tilbage i 1997 vandt de den lokale radiostations Battle of the Bands som Trinket. Året efter, nu under navnet The Datsuns, vandt de igen. I årende, der fulgte, udgav de kun en håndfuld singler, alle på vinyl og alle på deres eget pladeselskab, Hellsquad Records. Selvom de var elsket af studenterradioen og var kendt for deres live Who-lignende optrædener, var de en relativt ukendt gruppe selv derhjemme. Det begyndte at se lysere ud i marts 2001, da en turné i Australien skabte en smule røre, især i Melbourne. Opmuntret lavede The Datsuns planer om at tage til London.

Først var det Londons lunefulde musikpresse, der strømmede til gruppens koncerter og skubbede til hinanden for at hylde The Datsuns som det bedste, de havde set. Pladeselskaberne fulgte efter og vinkede checkhæfter i deres ansigter. En chef for et stort pladeselskab fløj dertil fra New York for at se, hvad der foregik. Deres turné i London var begyndt med, at bandet havde sovet på andres sofaer; inden længe var der mindst ét håbefuldt pladeselskab, der betalte hotelregningerne. I juli 2002 skrev gruppen under med V2-pladeselskabet. Bandmedlemmerne forberedte sig derefter til den indenlandske udgivelse af deres selvbetitlede indsats, der udkom i 2002. The Datsuns toppede hitlisterne i New Zealand og fik deres højeste placering i Storbritannien, hvor de toppede som nummer 17. To år senere vendte The Datsuns tilbage med Outta Sight/Outta Mind. Smoke & Mirros kom derefter i 2006. Gruppen udgav deres fjerde studiealbum, Head Stunts, på Cooking Vinyl i 2008, der var planlagt til at blive udgivet i USA i 2009.

I 2012 leverede The Datsuns den bombastiske, hard rock- og psych-rock-prægede Death Rattle Boogie. To år senere holdt de sig på samme fuzzede vej med Deep Sleep. Der gik syv år mere, før bandet udkom med deres syvende album, Eye to Eye i 2021, men stilistisk set forblev de stort set uændret og serverede endnu en tallerken psykedelisk crunch, der kanaliserede den klassiske rocks store musikere.

Support: Secrets of The State Secrets Of The State er en trio, der består af sanger og guitarist Magnus Carlsen, bassist Jesper Yssing og trommeslager Steffen Fog. Trioens inspirationskilder lader sig ikke entydigt definere, og rigid fokusering på genre forkastes til fordel for idéen om et punkt, hvor det musikalske går op i en højere enhed. Skal vi alligevel proppe de tre musikere ned i en kasse, er det postpunkens rå energi, der udstikker retningen. Teksternes udgangspunkt er menneskets erfaring af mangfoldighed, lyst, afmagt og modernitet. Dette destilleres ned til en koncertoplevelse hvor fart, nysgerrighed og menneskets paradoksale erfaringer udgør tyngdepunktet.