Tamikrest

16.03.23 - Koncerten er afviklet Genre: Rock 120,- inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30 Store sal

Glæd dig til Tamikrest på Studenterhuset d. 16. marts!

Det er en form for rå skønhed, man kan opleve i Tamikrests sandstormende ørkenblues. Drivkraften i musikken er det et insisterende djembegroove, hvor de strømlinede baslinjer snor sig symbiotisk sammen med guitarriffs, der behersket væver sig omkring de klagende melodier, som repræsenterer tuaregfolkets virkelighed.

På tamashek, tuaregnomadernes sprog, betyder Tamikrest noget i retningen af "at overskride" eller "at krydse grænser", hvilket beskriver deres musikalske sammensmeltning af inspirationer der kan spores fra både Pink Floyd, Rachid Taha og flamenco. Saharaørkenen og den bosiddende befolkning er dog placeret mest centralt i hjerterne på Tamikrest.

Historien begynder i Kidal, hovedstaden i den ottende region i Mali, men der blev lavet en kop te. Pino, Cheikh og Mossa havde netop gennemført en guitar-workshop med Juhan Ecaré (guitarist for Meiway), da de besluttede at danne en gruppe med kun to gamle 'hjemmelavede' guitarer. Og de gik i gang... "Selvom vi er unge, har guitarer stadig seks ledninger!"

Efter halvandet års hårdt arbejde er gruppen komplet, og deres repertoire er vokset til at indeholde mere end femogtyve originale kompositioner. Selvom deres musik slår rod i Ishumar Rock eller Tuareg Blues, låner den fra forskellige internationale påvirkninger såvel som fra nabokulturer.

Gennem budskabet i deres sange ønsker Tamikrest at gøre Tamasheqs poesi og kultur tilgængelig for indbyggere i en verden, der er større end den sahariske ørkens uendelighed.