SVIN - ELEGI

14.10.23 Genre: Rock 120,- inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

SVIN gæster Studenterhuset, hvor de opfører værket ELEGI med de skarpeste musikere fra den eksperimenterende musikscene

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

OBS: Dette er en plus one-koncert, og derfor kan du med gyldigt studiekort invitere én ekstra gæst med på din koncertbillet.

SVIN

  • Henrik Pultz Melbye - Saxofon/klarinet
  • Lars Bech Pilgaard - Guitar
  • Thomas Eiler - Slagtøj

Feat.

  • Bettina Marie Ezaki - Violin
  • Nicole Hogstrand - Cello
  • Carolyn Goodwind - Klarinet
  • Anders Bach Pedersen - Slagtøj

Bandet SVIN har befundet sig i frontlinjen af dansk progressiv rock gennem det sidste årti, både som et rost pionerband og en velbevaret hemmelighed. Værket ELEGI blev oprindeligt skrevet til, og opført med, Århus Sinfonietta i et 12 personers ensemble til Aarhus Festuge i 2019. I 2022 udkom værket på dobbeltvinyl udgivet gennem Dacapo Records.

Til denne koncert har bandet allieret sig med de skarpeste musikere fra den eksperimenterende musikscene og vil opføre hele værket i en mindre besætning. De 10 satser i ELEGI rejser sig fra en bund af tænksom melankoli op til et niveau af høj energi, hvor de stemningsskabende droner, kendt fra nogle af SVINs tidligere udgivelser, forbindes med lyden af gadepercussion, rituel inderlighed og en klar følelse af zen. Det er gennemkomponeret musik med impulser fra stram improvisation og med en bred palet af klange og teksturer, både akustiske og elektroniske.

“I sine bedste øjeblikke lyder ELEGI som et forsøg på at finde et sprog for sorgen hinsides melankoliens klichéer – og dermed at udfordre, hvad en elegi overhovedet kan være.” Rasmus Weirup - Seismograf.