STRYG: Sofie Trolle, Martin Buster & Who Killed Bambi

23.11.23 - Koncerten er afviklet Genre: Jazz 75,- inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30 Store sal

Oplev to nordjyske talenter Sofie Trolle og Martin Buster i en nyfortolkning med strygere.

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

Sofie Trolle:

Sofie Trolle er troubadour af en ny generation. Hun leverer sine sange med en styrke og sårbarhed, der får gnisterne i hendes indre modpoler til at tænde lyset, et sted imellem øko-kollektivet i Rold skov, hun kalder sit hjem, og den musikalske undergrund i Berlin, som også har været hjem. Måske kender du bedst Sofie Trolle, som forsanger i orkesteret Tundra, der på episk vis har draget og betaget lyttere over hele Danmark gennem en årrække. Nu kan du opleve Sofie helt tæt på, i et soloprojekt under eget navn. Sofies danske tekster formår at zoome ind på hverdagen indtil de universelle temaer, der forbinder os alle, træder frem i deres overvældende smertefulde skønhed.

Martin Buster:

Martin Buster er lyden af den opblussende storm, og det endegyldige tordenvejr, der omfavner dig, når ingen andre gør. Hans sjælfulde stemme og intense tekster fører lytteren gennem en cinematisk rejse af lyd, følelser og personlige erkendelser. Martin er fyldt med højspændt energi og dedikation, og lyder som en indianerstamme fra fremtiden, der både formår at smadre lydmuren og bygge den op igen. Alt dette formidles med smittende ekstase under en klar stjernehimmel.

Who Killed Bambi:

Violinerne spiller sagte og ildevarslende pizzicato, de leger med toner og tempo, de vrider mislyde frem med buerne, mens celloer og kontrabas buldrer mørkt og dramatisk. De er – som Wilson begejstret fremhæver flere gange undervejs – "»marvellous« og dybt professionelle.” – Dagbladet Information om Jenny Wilson + WHO KILLED BAMBI til SPOT Festival 2019.

Drevet af en musikalsk nysgerrighed, og af en trang til at eksperimentere og søge grænser, har stryger-ensemblet WHO KILLED BAMBI tryllebundet publikum siden deres debut i 2009. Sekstetten af klassisk uddannede musikere, har medbragt deres elegance, integritet og legesyge til et væld af samarbejder, med musikere fra vidt forskellige musikalske universer. Ensemblet har arrangeret musik for, samt optrådt og indspillet med etablerede kunstnere som Father John Misty, Oh Land, Rod Stewart, Steffen Brandt og mange andre.

Holdet til koncerten er:

  • Anna Jalving, violin
  • Silke Ekmann, violin
  • Mette Dahl Kristensen, bratsch
  • Benedikte Borum, cello

Om arrangøren/komponisten:

Simon Buhl Sørensen har netop færdiggjort sin uddannelse som komponist ved Det Jyske Konservatorium. Som komponist er han særligt interesseret i at videreudvikle den nordiske lyd, som han karakteriserer som: melodisk, storslået, mørk og lettere melankolsk. Han er en prisvindende musiker, der tidligere har spillet i en del forskellige originale bands inden for en lang række forskellige genrer. Derudover har han arbejdet sammen med artister og ensembles såsom Malte Ebert, Kalaha og Aarhus Jazz Orkester.

Projektet er støttet af Aalborg Kommune.