Sorte Plader på strejf feat. Lasse Aagaard, Lasse Storm, Line Marianne, Mads Beldring & Tidemand

12.05.23 - Koncerten er afviklet Genre: Pop 90,- inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30 Lille scene 1. sal

Sorte Plader artister slår pjalterne sammen om nyt koncertkoncept med fællesskabet som frontfigur. “Vi vil forny ideen om den ideelle sangskriverkoncert!”

Hos musikforlaget Sorte Plader i Svendborg opstod en idé tilbage i sommeren 2022, efter en showcasekoncert på SPOT Festival. Flere af selskabets artister optrådte; solo, på hver deres rejse i musikertilværelsen for at få deres respektive sange ud i livet. Dette er ikke et sjældent syn. Musikscenen er domineret af en individualiseret kultur, hvor kunstnerne markedsføres ud fra deres eget personlige brand. Derfor opstod en ide om at kuratere en tilrettelagt rejse gennem alle artisternes kataloger som et slags mixtape eller compilation for det Svendborgensiske label, hvor alle musikerne på samme tid både er front og side for hinanden.

“Det er lidt en slags opgør med idéen om “én artist i fokus”. Det kan hurtigt give indtrykket af at musikere på den samme scene eksisterer i en slags konkurrence med hinanden. Men hvorfor egentlig rekreere den myte? Vi slipper individualiteten, - og optræder som et kollektiv, på lige fod med hinanden. Så vi både kan hjælpe hinanden og muligvis opnå en mere interessant koncertoplevelse.”, Emil Jantzen (Tidemand)

Koncertrækken inkluderer kunstnerne Line Marianne, Lasse Storm, Mads Beldring, Tidemand og Lasse Aagaard, og direktøren for det hele, Mads Stephensen på trommer. Et hold med talrige udgivelser på bagen der allerede mellem hinanden har markeret sig på den danske sangskriverscene med airplay på radiokanalerne P4, P5 og P6 og rosende ord hos musikmedier som Gaffa, Side33 og Bandsoftomorrow. Sorte Pladers vision er at udgive dansksproget musik, hvor inderligheden, tekstuniverset og de svære følelser er i fokus. Derfor er det ikke mærkeligt, at en stor del af rosteren består af singer/songwritere; enmandshære, der bærer deres projekter frem i eget navn, og er i stand til at tage ud at spille solo i et sparsomt setup, uden tracks; sangskriveren og guitaren.