Solbrud + Golden Core

16.03.24 Genre: Metal 110,- inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

Solbrud og Golden Core rammer Studenterhuset den 16. marts!

DU BEHØVER IKKE VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

Solbrud:

”IIII” er den naturlige titel på det københavnske black metal band Solbruds netop fjerde studie album, der udkom fredag d. 2. februar 2024. Solbrud går på ”IIII” stik imod deres tidligere måde at komponere, arrangere og filtrere musikken på – nemlig kollektivt. Da sangskrivningen til albummet gik i gang, besluttede Solbrud nemlig at de fire medlemmer hver især, individuelt, skulle komponere musik og skrive tekster til en vinyl-side hver. Men naturligvis samtlige numre indspillet af bandet som helhed. Der var samtidig et ønske om at udvide den musikalske palet, og kunne brede spektret yderligere ud. Denne nye proces blev derfor både inspirerende og spændende for hvert enkelt bandmedlem. Men også en arbejdsmetode, der blev meget tids- og energikrævende undervejs.

Resultatet af det hele er blevet Solbruds mest varierede album til dato – hvor der også er blevet plads til kortere og enklere numre. Bandets atmosfæriske og dragende black metal med deres karakteristiske lyd, står dog stadig helt skarpt. Albummet hedder som nævnt ”IIII”. Tallet 4 går dermed igen. 4 medlemmer, 4 vinylsider og Solbruds 4. studiealbum. De 4 elementer – jord, ild, vand og luft – er også en del af universet omkring ”IIII”. Hver vinylside – og dermed hvert medlems kompositioner – udgør således et element hver.

Golden Core:

Golden Core er en norsk-islandsk metalduo, der har hærget undergrunden i Norge siden 2014. Stilmæssigt spiller bandet en blanding af forskellige genrer, primært doom og black metal, og er blevet sammenlignet med bands som Neurosis, Enslaved, Mastodon, Electric Wizard og High On Fire. Trods deres unge alder har Golden Core over 140 koncerter bag sig, og har allerede besøgt nogle af de fineste festivaler i Norge, Island og England, herunder Bloodstock Open Air i England, Eistnaflug-festivalen på Island, by:Larm, Øyafestivalen og Midgardsblot.

Efteråret 2019 udgav Golden Core det kritikerroste album FIMBULTÝR, og den 2. februar 2024 udkom deres tredje album KOSMOS BRENNER. Med deres unikke stil og særpræg bliver det storslået, når Golden Core fører dig på en rejse gennem et univers af fede riffs og melodier, der får nakkehårene til at rejse sig.