Red Warszawa

02.12.23 Support: De Frigjorte Genre: Metal 150,- inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

Studenterhuset er glade for at have Red Warszawa tilbage!

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

Konzerta i ADHD

Det ny-klassiske ensemble Red Warszawa opfører dette efterår en 4-delt forestilling i 3 tonearter. A-MOL, D-MOL og H-MOL. Tonernes bogstaver skulle efter sigende stå for "alle dem der hopper de har samme type herpez". Titlen er blevet til gennem et samarbejde med foreningen for ordblinde. Det er den officielle historie.

Skal man se historisk på dette band, så er det, der i sidste ende samler disse 4 individer, det faktum at de alle er aflagte drenge-dansere fra Dream-boy-club i Bangkok. En hed "A minor", en hed "D minor" og en hed "H minor". Den sidste hed Jens, for han var ikke minor på det givne tidspunkt.

Selv om de forlængst er blevet for gamle, kommer der stadig tyske turister og ser deres optræden for at mindes 70'erne.

Da navnet “Red Warszawa” 1. gang så dagens lys var det en sprogfejl. Det består af farven rød på engelsk og Polens hovedstad på dansk. Det er usikkert om dette skete i 1986 eller 1987.

Bandets 2 stiftere havde lyttet til et punkband fra Polen og mente nu de skulle spille polsk punk. Grundet det fejlagtige navn er bandet tit blevet forvekslet med en hjælpeorganisation til fordel for… ja… hvad? Det 1. år gik med at definere om der overhovedet var tale om en musikgruppe, men bevægede sig mere og mere hen mod hvad man kunne kalde et rock-band. De næste 9 år gik med lala… dog er der indspillet 3 demobånd i denne periode.

Fra 1996 tog det en anden drejning, med udgivelsen af debut-cd “heavy metal og hass”. Og så gik det derudaf…. 7-8 studiealbum og 2-3 live-udgivelser cd/vhs/dvd samt ca. 25 landsdækkende tourneer. En del større festivaller har også lagt scene til.

Som det måske fremstår af historikken er det ikke Mensa som præger dette projekt, men en kreativ tilgang til lav begavelse. Da der er tvivl om start-året, afholdes alle jubilæer 2 år i træk.

Support: De Frigjorte Det danske rock band er for alvor ved at få slået deres navn fast! I foråret 2023 begav bandet sig ud på deres første headliner tour og bandet slutter året af, med at tage på tour med legendatiske Red Warszawa. De Frigjorte er fast support på Red Warszawas efterårs tour, som så smukt er døbt KONZERTA I ADHD. De Frigjorte spiller dansksproget, halv hård guitar rock. De er efter to albums og et par nye singler, kommet tættere på at lyde som sig selv. Selv om man stadig kan høre inspirationen fra bands som Magtens Korridorer og D-A-D.

Om bandet seneste fuldlængde skrev GaFFA bl.a. ”Musikken er rock’n’roll med tunge forvrængede guitarer og ditto trommer, og produktionen er rigtig flot og storladen. På pladens første nummer “Uha Ulla!” bliver man da også helt glad i låget over den spøjse sang med den fine og velfungerende hookline og en tekst, der fremstår flabet og forholdsvist vellykket. Meget på linje med sangene på førnævnteFriværdi”. Kan man lide dansk rock, er De Frigjorte bestemt værd at tjekke ud!