Party Big Band - Aalborg Youth Jazz Orchestra

13.03.24 Genre: Jazz 50,- inkl. gebyr (fri entré for studerende og unge u. 16) Start: 20:00 Døre: 19:30 Store sal

OPLEV AALBORG YOUTH JAZZ ORHCESTRA MED DERES PARTY BIG BAND!

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

Gratis entré (til studerende og unge u. 16) gives i døren, så længe der er ledige billetter.

Party Big Band:

AYJO udforsker festmusikkulturen blandt unge og undersøger, om et live-bigband kan udfordre/matche DJ´en, når der skal spilles op til dans. Projektet tager udgangspunkt i to vidt forskellige musikalske traditioner: jazz- og popmusik. Hvad sker der, når et jazzorkester kombineres med popmusikgenren? Denne nye musikalsk retning udforsker AYJO i projektet.

Projektet er unikt. Når et stort orkester spiller popmusik, som oprindeligt er komponeret til mindre grupper, så tager musikken en helt ny retning. Den klangmæssige oplevelse vil ændres fra, hvordan man normalt tænker bigband skal lyde, men også popmusik.

Om Aalborg Youth Jazz Orchestra:

Aalborg Youth Jazz Orchestra (AYJO) er hele Nordjyllands nystiftet ungdomsbigband og blev grundlagt i 2021 af Anton Langdahl. Orkesteret har siden da fungeret som et elite-ungdomsbigband og talentudviklingsbase for musikere i Nordjylland. Orkesteret består hovedsageligt af unge musikere fra de forskellige musikuddannelser i Aalborg og omegn, som kan mødes og spille sammen på tværs af forskellige musikmiljøer, alder og køn.

Projektet giver unge musikere en enestående mulighed for at prøve kræfter med bigbandmusik på højt niveau. Med 16 offentlige koncerter om året i 4 projekter, på diverse efterskoler, højskoler, musikskoler og spillesteder, er orkesteret eksponeret for et hovedsageligt ungt publikum, som bidrager væsentligt til det nationale musikalske vækstlag.