Nordkraft Big Band // The Music of Stan Kenton

07.02.22 Kr. 50 inkl. gebyr Start: 19:30

BIG BAND NIGHTS // STAN KENTON

Nordkraft Big Band spiller denne aften musik af Stan Kenton, som var en af de mest indflydelsesrige bigband-ledere i forhold til den danske jazzhistorie. Stan Kenton var nemlig forbillede for Ib Glindemann, som i 1960’erne grundlagde DR Big Band med udgangspunkt i Kentons musikalske stil og besætning.

Ved denne koncert præsenterer vi solister fra egne rækker, når vi tager udgangspunkt i Stan Kentons musik fra 1950’erne. Dette var en særlig periode i Stan Kentons virke, hvor orkestrets repertoire i overvejende grad bestod af arrangementer skrevet af arrangører, som også spillede i orkestret. Det var en periode hvor orkestret søgte at inkorporere lyden af cool-jazz og Gil Evans i sin, i forvejen symfoniske, spillestil. Musikken fra denne periode cementerede Stan Kenton som en af sin tids mest populære, grænsesøgende, fantasifulde og ambitiøse formidler af bigband-genren.

Læs mere om Stan Kenton her: http://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Kenton

Medvirkende: Nordkraft Big Band.


Koncerten er en del af Nordkraft Big Bands projekt Big Band Nights, hvor vi sætter fokus på at præsentere jazz- og bigbandmusik for især unge mennesker og på sigt opbygge og sikre et publikum for genren i fremtiden. Koncerten er støttet Statens Kunstfond og Aalborg Kommune.