Meutiviti Festival

20.08.22 - Koncerten er afviklet - 20.08.22 Kr. 65,- inkl. gebyr (Partoutbillet 130,-) Start: 20:30 Døre: 20:00

Glæd dig til Meutiviti Festival 2022 - tre dage med koncerter på Studenterhuset!

  • Entré:
  • 1 dag: 65,00 kr. (inkl. gebyr)
  • Partout: 130,- (inkl. gebyr)

Meutivitifestivalen har eksisteret siden 2011, og er en stor del af Aalborgs alternative kulturelle tilbud. Det startede som en pendant til Bluesfestivalen “Den Blå” og har siden da tilbudt koncertoplevelser hver sommer.

Festivalen kobler nationale og internationale kunstnere med lokale Nordjyske musikere. Musikerne indgår i samarbejder på kryds og tværs i løbet af festivalen. Resultatet af nykomponeret og improviseret musik reflekterer de konkrete samarbejder og konstellationer specifikt til denne festival.

Da Erik Lunde Michaelsen trådte til som formand i 2020, blev der skabt en række koncerter, som løber året rundt, bl.a. Impro Fauna. Dette vandt de “Årets Koncertoplevelse” for ved Danish Music Awards 2021.

Siden 2011 har Meutiviti Festival vægtet højeste standard for kunstnerisk niveau og festivalafvikling og fomålet med festivalen er at være en smeltedigel for mødet mellem aalborgenserne og et kreativt musikmiljø som her blomstrer efter endnu et års arbejde.

I samarbejde med Studenterhuset Aalborg glæder Meutiviti folkene sig til at præsentere en spændende koncertrække med et nøje udvalgt lineup.

Lineup:

KAWA

Rockjazz der er opstået ud af den nordjyske jazzscene og har en forkærlighed til Mac DeMarco, Queens of the stone age og Miles Davis. De har titler på alle deres numre, men når de er ude på livescenen spiller de altid 50% improviseret - det kræver fokus og skaber nysgerrighed hos både os og publikum. Vi er en integreret del af konceptet ImproFauna ved Jazzforeningen Meutiviti i Aalborg og har derfor god erfaring med improviseret musik.

KAWA består af formand for netop Meutiviti, Erik Lunde Michaelsen som har vundet DMA Jazz for årets koncertoplevelse i konceptet ImproFauna. Derudover er bassisten Peter Parmo med som til daglig ellers spiller med succesfulde og sønderjyske Rikke Thomsen. Sidst, men ikke mindst spiller Aske Stubkjær trommer, som bl.a. spiller med Katrine Schmidt og ellers til daglig er booking- og koncertafvikler på Aalborgs spillested AbZalon. Aske er desuden født og opvokset i Sunds og har netop været campleder for året Musikstarter camp i netop Herning - og har derfor et stort netværk i Herning. Et solidt hold af musikere der har kendt hinanden i mange år - som nu tørner sammen om improviseret jazz og rockmusik med inspiration fra deres ikoner.

COSMIC MEETINGS

Jens Fisker (guit) og Jakob Mygind (sax) er stolte af at kunne præsentere deres fælles projekt ”COSMIC MEETINGS”. De har fundet et drømmehold, som kan virkeliggøre deres musikalske drømme.

Olga Amelchenko – Paris-baseret alt saxofonist med stort instrumentalt overskud. Marco Zammuto - Kontrabassist fra Sicilien, som heldigvis bor i Jylland. Matias Fischer - Det nye nordjyske ”tromme-vidunder”.grand old De to kapelmestre og komponister vil denne aften blande deres kompositioner, så der vil opstå gode møder og helt sikkert kosmiske vibrationer….. Jens Fisker er blevet anerkendt af mange danske jazzpriser, såsom Jazz Clash Prisen fra Sæby Jazzfestival 2015 og Årets Nordjyske Jazzmusiker i 2012. Livet ved Vestkysten og dens miljø har en meningsfuld indflydelse på outputtet for hans atmosfæriske kompositioner og musikalske energi. Musikken har en melankolsk karakter med en rå kant som Jens Fisker har medbragt fra hans år i Berlin og livet ved Vestkysten

Jakob Mygind er nordjyllands ”Grand old Saxofonista”. Har spillet med Gud og hver mand. Kendt fra Pierre Dørges New Jungle Orch og egne grupper.

IMPRO FAUNA

“Vinder af JazzDanmark prisen ”Årets Koncertoplevelse 2021”. Et Musikalsk bæredygtighedsprojekt, der har som mål at skabe fokus på alternative og “grønne” koncertoplevelser, samt at købe skov tilbage til den danske natur. Impro Fauna koncerterne har det sidste år haft succes med afvikling af intime koncerter på Huset i Hasserisgade, 1000fryd, Langes Keramik og Center for Dansk Jazzhistorie. Disse koncerter har været afholdt så bæredygtigt som muligt, uden unødvendigt forbrug af elektricitet og fysisk reklame i form af trykt materiale. Der har været sparet på lys og lydanlæg, og der har kun været de nødvendigste forstærkere i brug for at kunne inkludere bl.a. elektrisk guitar og harpe. Denne nytænkende og bæredygtige tilgang til koncertafvikling gjorde, at konceptet vandt “årets koncertoplevelse” til DMA jazz i 2021.