KH Marie (Band)

13.11.21 Support: Maaneland kr. 150 inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30

Marie Koldkjær Højlund debuterer som soloartist under navnet Kh Marie med singlen 'ind i mørket', forløber for hendes kommende debutalbum 'intet er nok', der udkommer i sensommeren på Escho. Sangene på albummet er et sanseligt studie af kærlighed igennem lyden af dansende elektronisk popmusik. Musikken er skrevet i samarbejde med Klaus Q Hedegaard Nielsen, og teksterne i samarbejde med Morten Søndergaard. Førstesinglen ‘ind i mørket’ sætter lyd på en euforisk kærlighedserklæring til natten, dens dansende lethed og alle dens skjulte farer. Sangen er soundtracket til køreturen alene på de små landeveje langs heden og gåturen gennem byen sent om natten i slowmotion. ”Det er første gang jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er som om jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted hvor jeg tør at stå ved afgrunden og blive der.” - Kh Marie Marie er tidligere kendt fra Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Senest har hun som en del af Nephew skabt albummet ‘Ring-i-Ring’ og spillet på en udsolgt arena-tour med mere end 100.000 besøgende og på de store festivalscener, bl.a. Orange Scene på Roskilde Festival.

  • Support: Maaneland

”Hvad sku’ vi her, i en luftballon i gråvejr?”. Sådan starter omkvædet i Maanelands titelnummer ’Maaneland’. Netop den linje er katalysator for det, Maaneland vil; at se på livet udefra og sætte ord på, hvad det indeholder. Forsanger Andreas Rødbros tekster tager udgangspunkt i at se sig selv oppefra, og at være klar over, at ens udsyn nogle gange er i gråvejr og nogle gange i solskin. I dette fugleperspektiv støder man på fremmedgørelse, utilstrækkelighed men også livslyst i ’jeg’-fortællinger, der inkluderer lytteren i en drøm. Drømmen om Maaneland. Et sted som alle kender, men som ingen har været.

Alle har drømme, og vejen derhen kan være både legende let og opslidende. Vejen til Maaneland skal derfor ultimativt slutte fred med ens egne begrænsninger, og finde ind til sig selv og bruge det liv, man er rundet af konstruktivt. For så står man der. Lige midt i Maaneland. Der kan ingen røre os.

Trioen er netop i færd med at færdiggøre en række udgivelser i tæt samarbejde med Søren Zahle i hans Studio Communale. Her er kreativ sparring og afsluttende co-produktion to essentielle fokuspunkter.

Derudover har trioen i samarbejde med designer Christina Helenius udarbejdet en ny visuel identitet, der skal danne ramme om kommende udgivelser og udmønter sig blandt andet i logo, pressefotos samt live-sessions optaget i Musikkens Hus Intimsal.