Kalaha

23.05.19 - Koncerten er afviklet Support: Kenneth Dahl Knudsen Trio Kr. 70 inkl. gebyr Start: 21:00

Når Kalaha stævner ud, så knitrer, bobler og knaser det, så ingen rigtig ved, om det er malinesisk ørkenrock fra Råbjerg Miles nomadefolk, verdensmusik fra din storebrors gamle Amiga eller en iransk bryllupsfest, hvor Daft Punk og Chick Corea bliver gift - med Ali Farka Toure som ceremonimester.

Kalaha har i de seneste år lagt sig i førertrøjen, når det kommer til den totale nedbrydning af genrebegreber, og gruppen blander hensynsløst og uden slinger i valsen deres personlige musiske udtryk med hele planetens musikalske indtryk. Lytteren bliver slynget igennem en heftig omgang kalejdoskopisk festmusik, der det første øjeblik vrider sig i elektronisk gadefest for straks efter at kaste sig ud i en overstadig stammedans.

Og midt i alle festlighederne fornemmer man samtidig en eftertænksom tilgang til lyden af en globaliseret verden. Man er ikke i tvivl om, at Kalahas musik råber dig lige ind i ansigtet, at du skal løsne slipset og give dig til at danse. Men når man lytter efter, hvisker den også helt stille til dig, at hele verden er en legeplads, og du er inviteret til en tur i det musikalske klatretårn, hvor udsigten fra toppen er et festfyrværkeri af lyd, leg og filantropisk elektroetno- jazz.

Bag navnet Kalaha gemmer sig et hold af velbevandrede musikere, der samlet set strækker sig godt og grundigt over det meste af Danmarks musikalske landskab: Emil de Waal (trommer, elektronik) Niclas Knudsen (guitar, talk-box) Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik) Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

På albummet "Mandala" får vi Kalaha, som vi kender dem bedst fra de to tidligere albums - livealbummet "Hahaha", det Danish Music Award-vindende "Masala" - og fra de mange koncerter, bandet har spillet verden over, siden deres debut på Strøm Festival i 2013. Dog har Kalaha under indspilningerne af "Mandala" inviteret verden indenfor. Ikke kun i deres heksegryde af genrer og globale inspirationer, men helt bogstaveligt bugner pladen af gæstesangere og musikere, som sammen med gruppen løfter løjerne endnu højere mod loftet.

Således gæstes pladen blandt andre af senegalesiske Mamadou Sene, koreanske Music Group NaMu og dansk-tyrkiske Orhan Özgür Turan og Hilal Kaya. Gæster som på hver deres måde er med til at give Kalahas lydunivers nye nuancer og eksotiske krydderier i et allerede godt blandet sammenrend af stilarter.