Iomfro

17.02.24 Support: Schæfer Genre: Pop 120,- inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

Iomfro gæster Studenterhuset med sine sange om klimakrise og hovedkulds forelskelse!

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

Med sine sange stiller iomfro en poetisk generations - diagnose om at være alvorligt følsom og tage følsomheden alvorligt. Om at have viljen til at løse klimakrisen, men samtidig frygte den. Om at være hovedkulds forelsket, men at være bange for at give sig hen. Om at have styrken til at få en abort, men være usikker på egen krop.

Iomfro trækker både på hiphop-beatet, lejrbålsguitaren, 80’er-synths og dansable baslinjer. Det hele blandes sammen til et nærværende popunivers, hvor hendes karakteristiske stemme bevæger sig blidt hen over de eftertænksomme melodier.

Siden udgivelsen af debut-ep’en 'føler for meget' har Iomfro markeret sig som en sangskriver og performer med poppoetisk nærvær. Bag de underfundige tekster og ørehængende melodier står 26-årige Alma Kjær Agergaard. Hun synger om at føle for meget og føle, at andre siger én for lidt. Iomfro skriver sig direkte ind i generation Z og sætter ord på relaterbare emner – alt sammen pakket ind i et iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt udtryk.

Iomfros karakteristiske vokal og sangskrivning så første gang dagens lys, da hun udgav første track fra single-trilogien 'føler for meget I' i 2021 – en EP, der høstede stor ros fra bl.a. Politiken, Soundvenue, GAFFA og Heartbeats.

Hun afsluttede i efteråret 2022 sin anden single-trilogi 'føler for meget II' med den eftertænksomme ballade ”9 år”– en reflektion over ’First World problems’ og en lidt for lykkelig barndom med referencer til Sylvia Plaths mesterværk Glasklokken. Iomfro var i den forbindelse i Kulturen på P1, gæstede Kunsthal Charlottenborg med en performance og talk om musikvideoæstetik og blev nr. 1 på P3’s Upcomingliste.

I 2022 turnerede Iomfro også landet rundt, bl.a. som support for både HUGORM og PATINA. I foråret 2023 udgav Iomfro singlen 'Weekend', som bl.a. blev rost af Politikens musikredaktør Simon Lund og er i fast rotation på P6 Beat. I forbindelse med udgivelsen gav Iomfro interview på P3.

Support: Schæfer Med pudsige og poetiske sange inviterer Schæfer dig ind i en verden af fortællinger, der både er mørke og melankolske, lyse og finurlige. Duoen og venneparret, bestående af Anna Skov Jensen (vokal) og Emil Mors Rasmussen (keyboards), har begge rødder i det sprudlende aalborgensiske kunst- og musikmiljø. Sammen skaber de musik, der er svær at modstå med dens særprægede og ubesværede genremiks af smittende indiepop og legesyge rockelementer.

Gennem Schæfers undrende og poetiske sangtekster behandler de alt fra det dybe til det banale med tekster, der både er sårbare og sansende samt skrevet med humor og ironi. Med stor ro og nærvær går Schæfer på scenen og leverer en ærlig og medrivende historiefortælling. Sammen med deres band formår de at skabe et stemningsfyldt lydunivers, der trækker sangene i eksplosive retninger