Gurli Octavia

10.05.19 Support: Ane Monsrud Kr. 80 inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

En af Danmarks spirende stjerner på den nye, nordiske musikscene er aarhusianske Gurli Octavia, der har høstet store anmelderroser for sine koncerter og ikke mindst de to EP’er hun udgav i 2017. Gurli Octavia har markeret sig som en overbevisende sangskriver og ikke mindst besidder hun en stemme, der i den grad er svær at ryste af sig, når først man én gang er blevet bjergtaget af hendes inderlige, til tider skrøbelige vokal, der også rummer en urkraftig storladenhed. Hendes koncerter indeholder alt fra vilde sange, der næsten bruser over af eufori til spinkle, florlette sange, der får nakkehårene til at rejse sig. Tekstuniverset er eventyrligt, legesygt og kredser om emner, der spænder fra liv og død til kærlighed og retfærdighed. I sommeren spillede hun en anmelderrost koncert på Roskilde Festival, samt på Grimfest og Smukfest, og hendes showcases på SPOT Festival blev fremhævet som en af de bedste, af Soundvenue og Gaffa i både 2017 og 2018, der har smidt følgende ord efter Gurli: ”Cirkusdatteren har udgivet ”Philophobia” og ”Lunacy”. De to ep’er fungerer på mange måder som tvillinger, der har været med til ikke blot at give solisten et velfortjent renomme på rekordtid, men lige vel iscenesat hendes lyd som en velanrettet arvtager til Tina Dickow og Agnes Obels særprægede nordiske folkepop, der taler til et moderne kollektiv af ensomme sjæle.” - GAFFA

  • Support: Ane Monsrud

“Monsrud kan beskrives som Susanne Sundførs lillesøster, der har lyttet til jazzplader i stedet for synthpop” - Amanda Olsen, Bands Of Tomorrow.

Ane Monsrud tar lytterne i hånden og inviterer de inn i sitt stemningsfulle univers hvor hun åpner opp for både hverdagens tankemylder og filosofiske og eksistensielle spørsmål. Monsrud’s følsomme melodier komplimenteres av en intim lydmur med produsenten Torben Jensen bak laptopen og samtlige instrumenter. Musikken kan beskrives som alternativ nordisk popmusikk og lydbildet er en kontrastfull blanding mellom organisk og elektronisk sound. I Januar 2017 utga duo’en deres debut EP ”Mysterious Connections” og de har etterfølgende fått stor oppmerksomhet og flere års live erfaring på den danske musikkscene. I begynnelsen av 2018 ble unge Monsrud håndplukket av Pernille Rosendahl til å spille med på deres omtalte museumsturné, hvor hun utfylte Rosendahls sanger med sin særegne nordiske lyd. Den 12 Maj spilte unge Monsrud til SPOT festival, og hun er nå nettopp vendt hjem fra Nordklang festivalen i Schweitz: hvor de hadde et brak av en konsert! Mange spennende dører står åpne for den unge sangskriver både innenfor trygge rammer i Skandinavia og i det store utland.