Gurli Octavia

10.05.19 - Koncerten er afviklet Support: Little Winter Kr. 80 inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30 Store sal

En af Danmarks spirende stjerner på den nye, nordiske musikscene er aarhusianske Gurli Octavia, der har høstet store anmelderroser for sine koncerter og ikke mindst de to EP’er hun udgav i 2017. Gurli Octavia har markeret sig som en overbevisende sangskriver og ikke mindst besidder hun en stemme, der i den grad er svær at ryste af sig, når først man én gang er blevet bjergtaget af hendes inderlige, til tider skrøbelige vokal, der også rummer en urkraftig storladenhed. Hendes koncerter indeholder alt fra vilde sange, der næsten bruser over af eufori til spinkle, florlette sange, der får nakkehårene til at rejse sig. Tekstuniverset er eventyrligt, legesygt og kredser om emner, der spænder fra liv og død til kærlighed og retfærdighed. I sommeren spillede hun en anmelderrost koncert på Roskilde Festival, samt på Grimfest og Smukfest, og hendes showcases på SPOT Festival blev fremhævet som en af de bedste, af Soundvenue og Gaffa i både 2017 og 2018, der har smidt følgende ord efter Gurli: ”Cirkusdatteren har udgivet ”Philophobia” og ”Lunacy”. De to ep’er fungerer på mange måder som tvillinger, der har været med til ikke blot at give solisten et velfortjent renomme på rekordtid, men lige vel iscenesat hendes lyd som en velanrettet arvtager til Tina Dickow og Agnes Obels særprægede nordiske folkepop, der taler til et moderne kollektiv af ensomme sjæle.” - GAFFA

  • Support: Little Winter

Svævende et sted mellem doven melankoli og stormende sentimentalisme finder man det aarhusianske band Little Winter. Omgivet af et støjende og flygtigt lydunivers, gløder der i midten af dette projekt en kerne af umiddelbare popsange, der centrerer sig om temaer som ensomhed og kærlighed, som mindet om en lille kold vinter genkaldt med den varme lyd af en knitrende båndmaskine. Med rødder i både den jyske muld og den New Zealandske vulkanjord lever bandets musik i et naturligt spil på kontraster og modsætninger, som tilsammen danner en lyd, der på samme tid er atmosfærisk som dansabel; indadvendt som voldsom, håbefuld og altid usikker.

Little Winter er et ungt band, der på to år har formået at spille en lang række koncerter i både Danmark, Sverige og Tyskland, heriblandt lokale Grim Festival samt en håndfuld koncerter på SPOT Festivalen i både 2017 og 2018. De kan også prale med at have åbnet Gloria scenen for de frivillige på sidste års Roskilde festival. 2019 blev skudt i gang med en pladekontrakt med Celebration Records - en aftale der resulterede i udgivelsen af Little Winters selvbetitlede debut-udgivelse d. 19. April 2019 med en koncert for et totalt udsolgt Headquartes i Aarhus. Udgivelsen kommer til at stå som et vigtigt skel og et nyt kapitel i bandets korte historie.