Frivillig på Studenterhuset

Drevet af frivillige

Studenterhuset drives af frivillige, der alle er studerende på videregående uddannelser i Aalborg, samt en håndfuld fastansatte, der varetager de daglige administrative opgaver.

Som frivillig møder du mennesker fra mange forskellige studieretninger og vil hurtigt kunne skabe dig et stort socialt netværk. Mange af vores frivillige er udenlandske studerende, du kan derfor forvente at kommunikationen foregår på engelsk.

Du binder dig ikke til en fast vagtplan, men kan selv bestemme, hvornår du vil tage en vagt. Som frivillig kan du optjene poletter som giver mulighed for køb i vores barer til personalepris. Som frivillig vil du også blive inviteret til fester og andre arrangementer.

Som frivillig kan du tilegne dig en lang række kompetencer som du kan bruge senere i dit arbejdsliv.

Hvis du har lyst til at høre mere om at være frivillig på Studenterhuset, så mød op til et af vores intromøder (se datoer herunder) eller kontakt os på kontoret@studenterhuset.dk

Alle møder er onsdage kl. 19.00 på Studenterhusets 1. sal

Barudvalget

Barudvalget er det største udvalg i Studenterhuset. Barudvalget betjener vores kunder i Cafeen, til koncerter og til fester. Som frivillig i baren er du med til at sikre det økonomiske fundament for Studenterhuset og skabe hyggelige rammer for vores gæster - og os selv. Hvis du har lyst til at påtage dig mere ansvar og har flair for det, kan du på sigt komme til at stå for oplæring af nye frivillige og med ansvar for vagtplanlægning.

Musikudvalget

Studenterhuset er udpeget som Regionalt Spillested og er derfor en aktiv aktør i hele regionens musikliv. Foruden 80 koncertdage om året står vi også bag Metropol Festival, Northern Winter Beat Festival og Way Up North Festival. Alle disse koncerter kunne ikke løbe af stablen uden musikudvalget. Musikudvalget sørger for at afvikle koncerterne. Og der er mange forskellige opgaver at give sig i kast med. Hvis du synes at kontakten til musikerne, teknikere og deres managers er spændende så har du mulighed for at komme til at afvikle store som små koncerter. Derforuden kan du stå i entreen og garderoben, lave mad til bandet eller hjælpe med at stille op på scenen.

Bookingudvalget

Efter et par måneder som aktiv frivillig i musikudvalget kan du komme med i booking-udvalget. Booking udvalget sørger, i samarbejde med Studenterhusets kunstneriske leder, for at få sammensat Studenterhusets koncertprogram.

Lysudvalget

Har du lyst til at arbejde mere med produktionen af koncerterne, er lysudvalget et oplagt valg. De fleste af Studenterhusets koncerter afvikles med vores eget lysanlæg og af vores egne lysfolk. Der vil være en grundig oplæring, inden du kommer til at stå for et arrangement selv. Er du ikke bange for at stå på en stige, tænke kreativt og løfte lidt lamper på samme tid, er det her du kan gøre en indsats.

Brugerinddragelse

På Studenterhuset er der altid mulighed for at påvirke aktiviteterne, enten i de forskellige udvalg eller på husrådsmøderne. Husrådsmøderne afholdes ca. hver anden måned. Her kan alle frivillige komme med ideer til arrangementer, stille spørgsmål til bestyrelsen, foreslå nye tiltag og kommentere samarbejdet i Studenterhuset. (Kommer du med nye idéer er du også selv bannerfører for at få den gennemført) Endeligt er det også her nye udvalg opstår.

Bestyrelsen

Det juridiske ansvar for foreningen Studenterhuset ligger hos bestyrelsen.
Bestyrelsen består af:

  • Fire medlemmer valgt blandt de frivillige på den årlige generalforsamling.
  • Et medlem udpeget af rektor på AAU.
  • Et medlem udpeget af rektor på UCN.
  • To medlemmer udpeget med henblik på at styrke faglige kompetencer i bestyrelsen.