STRYG-Koncert: Hjalte Ross, Charlotte-Amalie & Who Killed Bambi

15.09.22 - The concert has been completed 75,- inkl. gebyr Starting: 20:00 Doors: 19:30

Oplev to nordjyske talenter, Hjalte Ross og Charlotte-Amalie, i en nyfortolkning med strygere

Hjalte Ross

Hjalte Ross er en ung dansk prisvindende kunstner, som har en diskografi bestående af to album - debutalbummet Embody (2018) og seneste anmelderroste Waves of Haste (2020). Begge albums er bygget på personlige refleksioner, og vi har set ham arbejde på tværs af lande med en lang række profileret producere, musikere og kunstnere.

Charlotte-Amalie

Charlotte-Amalies musik er dansksproget popmusik med rødder i film-scores, hvor teksterne er personlige og afspejler livets mange komplicerede facetter. Musikken bliver båret af et lyddesignet klaver sammen med en farverig vokal. Det er sårbart, afklædt og dragende og skaber en fortælling omkring, hvordan kærlighed, depressioner, håb og drømme har formet Charlotte-Amalie fra at være en ung pige til en ung kvinde. Charlotte-Amalie er snart aktuel med sin debutsingle, som bliver optakten til hendes kommende EP.

Who Killed Bambi

“Violinerne spiller sagte og ildevarslende pizzicato, de leger med toner og tempo, de vrider mislyde frem med buerne, mens celloer og kontrabas buldrer mørkt og dramatisk. De er – som Wilson begejstret fremhæver flere gange undervejs – "»marvellous« og dybt professionelle.” – Dagbladet Information om Jenny Wilson + WHO KILLED BAMBI til SPOT Festival 2019. Drevet af musikalsk nysgerrighed, og trangen til at eksperimentere og søge grænser, har strygerensemblet WHO KILLED BAMBI tryllebundet publikum siden deres debut i 2009. Sekstetten af klassisk uddannede musikere har medbragt deres elegance, integritet og legesyge til et væld af samarbejder med musikere fra vidt forskellige musikalske universer. Ensemblet har arrangeret musik for, samt optrådt og indspillet med, etablerede kunstnere som Father John Misty, Oh Land, Rod Stewart, Steffen Brandt og mange andre.

Holdet til koncerten er:

  • Anna Jalving, violin
  • Silke Ekmann, violin
  • Mette Dahl Kristensen, bratsch
  • Maria Isabel Edlund, cello

Om arrangøren/komponisten:

Simon Buhl Sørensen er en komponiststuderende ved Det Jyske Konservatorium i Aarhus. Som komponist er han særligt interesseret i at videreudvikle den nordiske lyd, som han karakteriserer som: melodisk, storslået, mørk og lettere melankolsk. Han er en prisvindende musiker, der tidligere har spillet i en del forskellige originale bands inden for en lang række forskellige genrer. Derudover har han arbejdet sammen med artister og ensembler såsom Malte Ebert, Kalaha og Aarhus Jazz Orkester.

STRYG-Koncerten er støttet af Aalborg Kommunes Musikpulje.