Grønlands Nationaldag - Koncert med Simon Lynge & The Martial Hearts

21.06.22 - The concert has been completed Kr. 50 inkl. gebyr Starting: 21:00 Doors: 20:30

Kom og vær med til at fejre Grønlands nationaldag og oplev Simon Lynge og The Martial Hearts på Studenterhuset!

  • Døre: 20.30
  • Starting: 21.00
  • Entré: 50,00 kr. (inkl. gebyr)

Fejringen af Grønlands Nationaldag i Aalborg slutter med en stærk koncert med Simon Lynge og hans band The Martial Hearts (Anders Pedersen på trommer, Nicolai Land på bas og Richard Lobb på guitars og keyboard) på Studenterhuset i Aalborg.

Simon Lynges musik lukker os ind i et betagende og poetisk univers, som forsøger at indkapsle alle dele af livet, både det lyse og det mørke - men er først og fremmest en hyldest til livet.

Simon Lynge

Simon Lynges musik har en måde at fængsle ens sjæl på. Det er på en gang melodisk og smukt, men alligevel kraftfuldt i sit nærvær og frimodighed. Hans tekster er poetiske og tager os åbenhjertigt med ind i hans personlige erfaringer, hans indre mørke og eksistentielle udfordringer. Iagttagelser af verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og en ægte opfattelse af livets skønhed tager lytteren til et lykkeligt sted, selv midt i dybe sorger.

Efter næsten to års forsinkelse på grund af pandemien, kunne Simon endelig komme i studiet med sit band The Martial Heart (Anders Pedersen på trommer, Nicolai Land på bas og Richard Lobb på guitarer og keys) i oktober 2021 i Viktoria Studios i København og der blev lavet yderligere indspilning på Rainshadow Recording i Simons hjemby Port Townsend, WA. Albummet udkommer i 2022.

Simon er vokset op i både Danmark og Grønland. Han har altid følt en stærk tilknytning til sit arktiske hjemland, med dets rige, uberørte natur og dybe forbindelse til jorden og dets skabninger. Simons musikalske rødder kommer fra Grønland, hvor hans far er en anerkendt harmonikaspiller, og hans farfar var komponist og dirigent og navnebror af et kirkekor i Qaqortog, som stadig eksisterer den dag i dag.

Allerede som barn begyndte Simon at synge i et kirkekor i Danmark, og blev inspireret til at begynde at skrive sange i sine teenageår af musik fra blandt andre Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash.

Simons musik bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og USA; Londons Sunday Times kaldte hans debutalbum ’et pust af frisk ø-luft'. Hans album, The Map of Your Life, blev nomineret som bedste album i 2018 Independent Music Awards i New York. Han har haft flere sange placeret på amerikansk netværk af TV og film, han optrådte på BBC Breakfast Harris, og når han ikke bruger sit instrument, kan han ofte findes på en fodboldbane.