DUMMY

09.09.22 - 09.09.22 Kr. inkl 60 gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30

Vi er glade for at kunne offentliggøre at Dummy gæster Aalborg til september!

  • Døre: 20.30
  • Starting: 21.00
  • Entré: 60,00 kr. (inkl gebyr)

Los Angeles-bandet Dummy nægter at sætte farten ned. Efter at have udgivet to kassette-EP'er i 2020 (på henholdsvis Popwig og Born Yesterday), udkommer Dummys debutalbum i fuld længde via Chicagos Trouble in Mind Records. Ved at bruge pudsende guitarer og himmelsk stemning i samme åndedrag, folder bandet et utal af referencepunkter ind i deres drone-pop-stil. Inspiration fra 60'ernes melodicisme og 90'ernes britisk noisepop bliver smeltet sammen med inspiration fra spirituel jazz, japansk new age og italiensk minimalisme.

Dummy undviger de grublende, mørke, dramatiske troper af moderne "kunstnerisk" musik, der ofte findes i punk, eksperimentel og elektronisk, og insisterer i stedet på glade og euforiske soniske paletter. De nægter at være kunstnerisk stagnerende, og skifter løbende deres tilgang til at skrive på tværs af 12 numre. Formet af optrædener rundt omkring i Los Angeles i 2019, har sange som "Daffodils" og "Fissured Ceramics" ubarmhjertig drivkraft og rigelig psykedelisk støj. Andre steder modvægter Dummy aggressionen med meditative synthscapes fokuseret på lyddesign og studieeksperimentering, som på det motoriske "X-Static Blanket". Til sidst, midtpunktet "H.V.A.C." og albummets sidste nummer, "Atonal Poem", syntetiserer disse to poler, og byder på rejser i flere dele gennem ukendt sonisk territorium.

I modsætning til salig instrumentering beskriver Dummys sardoniske lyrik "byrden ved det moderne liv, forbrugerisme, fremmedgørelse af miljøsammenbrud og andre bekymringer, der er født ud af at leve i dette absurde øjeblik i historien". Indretningsdesign, havforurening, kommerciel arkitekturs psykologi og nuklear testning er alle tematikker, der bliver fremhævet. Dummys rastløse kreativitet gør, at de hele tiden bevæger sig fremad og de udfordrer konstant sig selv og tager deres lyd til nye spændende højder. Dette er - som albumtitlen antyder - "Mandatory Enjoyment"