Bleeder - UDSOLGT

27.11.20 - Koncerten er afviklet Kr. 160 inkl. gebyr Start: 21:00 Døre: 20:30

Studenterhuset Aalborg er stolte af at præsentere Peter Peters supergruppe Bleeder, når de tager på turné i anledning af deres 25 års jubilæum og vinyl-udgivelsen af soundtracket til 'Pusher'-filmene.

Med Sunrise står Peter Peter bag en af de bedste danske rock-lp’er på denne side af årtusindeskiftet, men indtil videre er det de færreste, der er klar over det. Det generer dog ikke Peter Peter synderligt, for guitaristen er vant til at arbejde under radaren og trives bedst der.

Han har prøvet at være i rampelyset nogle år i 1990’erne, hvor hans band, Sort Sol, var landets populæreste, indtil han skred i 1995. Siden har han stået i spidsen for The Bleeder Group; en forunderlig, levende organisme, der forandrer sig i en konstant bevægelse, når den da ikke ind imellem helt forsvinder.

I 2020 kan The Bleeder Group fejre 25-årsjubilæum, men den slags går bandet ikke op i. Til gengæld gav det musikerne et seriøst kick, da de forud for udgivelsen af to lp’er med musik til Nicolas Winding Refns film Pusher II og Pusher 3 i oktober 2019 fandt sammen for at øve til en enkelt optræden i en pladebutik på Gl. Kongevej i København.

Hundredevis af folk dukkede op til begivenheden, og selv om alle kunne høre musikken, for bandet spillede højt, endog meget højt, var det de færreste, der kunne se. Publikums ønske om at opleve The Bleeder Group live er ikke nyt, men nu er det ikke længere bare et ønske, det er blevet et krav. Og endda så stort, at bandet ikke længere kan ignorere det.

The Bleeder Group har derfor besluttet at spille nogle koncerter i 2020. Det vil være bandets første siden 2005, og repertoiret vil være numre fra de to albums, Psycho Power (1997) og Sunrise (2004), men naturligvis også nye og ukendte ting, hvor bandets tre guitarister kan spille op til og imod hinanden oven på en betontung bund af to bassister og to trommeslagere. Det er hårdt og uforsonligt, men ikke kun. Det er også melodier, som vi ved, at Peter Peter kan skrive dem, og så er der naturligvis plads til, at alt kan ske. Musikerne lytter til hinanden, spiller med hinanden, og giver hinanden tid og rum til soloridt og kollektive ekskursioner, som kan gå i retning af prog, kraut, glam, Detroit-1970. Eller den modsatte vej.

Intet på den danske scene lyder som The Bleeder Group. Intet noget sted i verden lyder som The Bleeder Group, som i 2020 består af gamle og helt nye Bleeder-ansigter:

Peter Peter (guitar, vocal) Marie Eline Hansen (vocal) Bjørn Banke (guitar) Mads Såby (guitar) Kaspar Luke (bas) Morten Chrone (bas) Povl Kristian (keys) Peter Kyed (synth) Mads Folmer Richter (trommer) Rune Thøgersen (percussion)