Big Band Night // Martin Granums "Big Band Stories"

03.04.23 - Koncerten er afviklet Genre: Jazz 80,- (gratis for studerende & unge u. 16) Start: 19:30 Døre: 19:00 Store sal

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

Gå ikke glip af denne festlige og underholdende bigband aften på Studenterhuset!

  • Entré kr. 80,00
  • Fri adgang for studerende/unge u. 16 år

NY MUSIK AF MARTIN GRANUM

Niels Hausgaard møder Vince Mendoza… eller… det gør de jo ikke, men hvordan vil en bigbandkoncert lyde, hvis man nu forsøgte at kombinere det de står for? Altså: blændende humoristisk formidling og Grammy vindende bigband-musik. Den opgave har Nordkraft Big Bands guitarist, Martin Granum stillet sig selv.

Martin Granum, har vendt sin kompositoriske proces på hovedet ved at starte med ”den gode historie” og bruge dén som afsæt for at skrive musik for Nordkraft Big Band. Det er der kommet en hel samling groovy, swingende, humoristiske og smukke bigbandnumre ud af. Musikalsk vil vi besøge berømte nordjyske lokaliteter som Råbjerg Mile (hvor udvalgte afsnit af Star Wars i øvrigt er optaget!), Skagen (i uge 29, den såkaldt ”Hellerup uge”. Dét kan godt give lidt sammenstød. Både musikalsk og i Skagen…). Vikingerne på Lindholm høje har også fået deres eget stykke musik og desuden bearbejder Martin Granum udvalgte barndomstraumer i numre som ”The Monster From the Deep”, ”Broken Speedos” med mere. Gå ikke glip af denne festlige og underholdende bigband-aften. Vi lover allerede nu, at det bliver uforglemmeligt.

Koncerten er Nordkraft Big Bands optakt til at gå i studiet for at indspille musikken af Martin Granum. Den bliver udgivet senere på året. Projektet ”Big Band Stories” har i øvrigt modtaget støtte fra Statens Kunstfond og Det Jyske Musikkonservatorium.

NORDKRAFT BIG BAND

Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et af landets mest aktive, visionære og seriøse ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik.

De er internationalt anerkendt og har arbejdet med bl.a. John Clayton (US), Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt, Veronica Mortensen, Jimmy Jørgensen, Zika, Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Birthe Kjær, Rasmus Bjerg og mange flere.

– – –

Koncerten er en del af Nordkraft Big Bands projekt Big Band Night, hvor vi sætter fokus på at præsentere jazz- og bigbandmusik for især unge mennesker og på sigt opbygge og sikre et publikum for genren i fremtiden. Big Band Night-koncerterne er støttet af Statens Kunstfond, Spar Nord Fonden og Aalborg Kommune.