Bibi Ahmed & Group Inerane + Niclas Knudsen og Alter Ego

05.09.19 - Koncerten er afviklet Kr. 50 inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30

*Studenterhuset Aalborg er glade for at kunne præsentere en aften i selskab med Bibi Ahmed & Group Inerane samt Niclas Knudsen og Alter Ego. *

Bibi Ahmed & Groupe Inerane

Med afsæt i Tuareg-guitarrevolutionen og inspireret af de rebeller, der startede musikken som et politisk våben, er Bibi Ahmed & Groupe Inerane et af de nye interessante navne inden for tuareg-bevægelsen, som er kendt for bannerførere som Tinariwen, Tamikrest og Bombino. Bibi Ahmed & Groupe Inerane byder på støvet tuareg-blues med inspiration fra den rige tamacheck-folk-tradition og medrivende psykedelisk rockguitar.

Gruppen er anført af den gådefulde guitarist Bibi Ahmed, der voksede op i krigszonen i Agadez, Niger. Ahmed blev tidligt konfronteret med regeringens undertrykkelse og marginalisering af tuareg-folket, men fik hurtigt øjnene op for musikken som et tilflugtssted. Efter at have lært sig selv at spille guitar fik han undervisning af tuareg-bluesens absolutte grundlægger, Abdallah Ag Oumbadougou.

+

Niclas Knudsen og Alter Ego

”Alt er ego” er det nyeste projekt fra Knudsens hånd. Historier, som har hobet sig op i tidens løb, får nu luft under vingerne og en håndfuld nye sange ser dagens lys. Rastløse rytmer fra amerikansk folklore blandes med vemodige nordiske toner og fortæller historier om tiden der svinder og lader en tilbage med støvede minder. Forløsende afrobeat og intense indiske ragaer blandes, når skyggerne bliver lange og bladende på vejen mange og op af den store gryde lyder en ubestemmelig og medrivende musik.

Med sig har han nogle yderst kompetente herrer: Niclas Knudsen: Guitar og Vokal (Ibrahim Electric) Dan Hemmer: Keyboards (Steve Gadd) Jakob Falgren: Bas (Trendemøller) Mads Andersen: Trommer (Marie Key)