Aalborg Youth Jazz Orchestra & Uffe Markussen

15.06.23 Genre: Jazz 50,- inkl. gebyr. Gratis for studerende og unge u. 16 år. Start: 17:00 Døre: 16:30 Store sal

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES CAFÉ

AYJO & Uffe Markussen

Der er gratis enté for studerende (med gyldigt studiekort) og unge under 16 år.

Gør jer klar til et brag af en musikalsk oplevelse når Aalborg Youth jazz Orchestra under ledelse af Uffe Markussen spiller bigbandjazz.

I foråret 2023 kan man opleve ungdomsbigbandet Aalborg Youth Jazz Orchestra sammen med den garvede tenorsaxofonist Uffe Markussen. I en hyldest til nogle af bigbandverdens største komponister spiller AYJO musik af blandt andre Thad Jones, Lennie Niehaus, Chick Corea, Bob Mintzer og mange flere.

Uffe Markussen er en af de musikere i Danmark som har spillet allermest bigbandmusik. Til daglig spiller han i det nordjyske bigband Nordkraft Big Band, hvorfra mødet med Aalborg Youth Jazz Orchestra var ganske naturlig. Han er opvokset i Frederikshavn, og har derfor et særligt forhold til det Nordjyske. Som ung rykkede han til København, hvor musikerkarrieren for alvor tog fart. Han spillede bl.a. med Marilyn Mazur i Zirenes, Six Winds (Alex Riel) og senere MM4. Han boede en periode i Madrid (1988-90), hvor han spillede med gruppen Solar (Joaquin Chacon og Guillermo McGill m.fl.). Han lavede desuden flere tv-programmer med Chuck Israels.

I 1990 vendte Uffe retur til København og en plads i Radioens Big Band, hvor han var ansat i 22 år. Sideløbende havde han adskillige grupper med bl.a. Ben Besiakov, Henrik Bolberg, en europæisk gruppe med Joaquin Chacon og Billy Hart.

Om Aalborg Youth Jazz Orchestra:

Aalborg Youth Jazz Orchestra er et nyt ungdomsbigband i Aalborg. Orkesteret består hovedsageligt af byens unge musikere fra de forskellige musikuddannelser i Aalborg. Orkesteret er et ungt ambitiøst bigband med musikere i alderen 18-25 år, som ønsker at skabe et rum, hvor unge musikere kan mødes og spille sammen på tværs af forskellige musikmiljøer, alder og køn. Og hvor jazzmusik og improvisation er i centrale elementer i udviklingen af den enkeltes teknik og den fælles klang.

Orkesteret har til formål at styrke byens blomstrende jazzmiljø og samtidigt videreudvikle bigbandgenren blandt unge og øge interessen for bigbandmusik.
Projektet giver unge musikere en enestående mulighed for at prøve kræfter med bigbandmusik på højt niveau.