AAlborg Art Ensemble & INUANIMA på Lindholm Høje Museum

24.03.23 - Koncerten er afviklet 75,- inkl. gebyr Start: 20:00 Døre: 19:30

DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET

ALLE KAN KØBE BILLET TIL VORES KONCERTER OG BESØGE VORES BAR

Aftenens show vil være et samarbejde mellem AAlborg Art Ensemble og INUANIMA.

INUANIMA er en duo med base i København, som laver performancekoncerter. Duoen optræder med forskellige shows, The Roaring Sea - Siunissamut - Drum n Mask. Deres udtryk spænder fra nutidig popkultur og inuitisk musik til teater og mytologi. De blander lyden af trommesang og strubesang med en elektronisk, pop/rock/avantgarde/cinematisk lyd. Duoen består af Aviaja Lumholt og Igor Rado.

Aviaja Lumholt er en halvt grønlandsk/halvt dansk sanger, pianist, komponist, performer, trommesanger og maske-danser. Hun har en Master fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har studeret maske-dans på det grønlandske teater, Tuukkaq. Hun har udforsket inuitisk trommesangskultur og naturfilosofi og har lavet musik- og maske-dans workshops i flere lande, bl.a. Grønland, Danmark og Alaska. Hun har sunget på album, film- og teatersoundtracks, tv-shows og i radioen og har optrådt med kunstnere fra hele verden. I 1996 modtog hun Roland-prisen. Hendes egne kompositioner er inspireret af både hendes vestlige og indfødte baggrund.

Igor Rado er født og opvokset i Danmark med forældre fra det tidligere Jugoslavien. Han har en Master i Filmkomposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han er producer, multiinstrumentalist, sanger, sangskriver, performer og videomager. Han har arbejdet som film-skuespiller i danske tv-serier, bl.a. The Killing 2 og har haft hovedrolen i spillefilmen Everything Will Be Fine. I 2016 skabte han en soloforestilling - Algorithms On Temper. En times performance, musik og video som en undersøgelse i at finde kunstneren i sig selv.

Aalborg Art Ensemble er et orkester, der arbejder professionelt med eksperimentel musik. Orkestret er flydende konstrueret, men altid ledet af Erik Lunde Michaelsen, der også leder projektet. Til denne koncert vil han blive ledsaget af saxofonist ekstraordinaire, Jenny Raunsmed. Erik Lunde Michaelsen er en improvisator, trompetist og komponist baseret i Nordjylland. Han arbejder på grænsen mellem jazz og gør projekter med en bred vifte af performancekunstnere og grafiske kunstnere. Han har en Master fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Aalborg og vil dimittere fra solistprogrammet sommeren 2023. Han er formand for koncertforeningen "Meutiviti" og har arbejdet med grafisk notation, performance og eksperimentel musik i løbet af det sidste årti.

Jenny Raunsmed er en up-coming stjerne inden for den frie jazz-fællesskab og har tidligere arbejdet sammen med Erik under Impro Fauna-optrædener, Cort Lunde-koncerter og er et navn, man skal holde øje med.