facebook flickr instagram
  • Tor 20/09 | PETER SOMMER & PALLE HJORTH

  • Fre 21/09 | ICEAGE + SHINY DARKLYEvent Calendar

Tor 20/09

KL. 20:00 · Entré: Kr. 108 inkl. gebyr

Køb billet

Udsolgt

Peter Sommer & Palle Hjorth

BEMÆRK: I Budolfi Kirke


Peter Sommer har gang i et meget aktivt 2018. Udgivelsen af albummet ELSKEDE AT DRØMME, DRØMMER OM AT ELSKE, har indtil videre affødt en stor forårsturne, en udsøgt festivalturné kulminerende med optræden på Orange Scene på Roskilde, og i efteråret 2018 står den på det nedbarberede, enkle og rene udtryk. Akkompagneret af sin guitar samt mægtige Palle Hjorth på tangenter, får nye sange, og sangkataloget, liv ude på de mindre steder samt i de virkeligt højloftede rum, kirkerne, i Danmark.

Peter Sommer udtaler:
“Jeg har altid gået lidt bevidst forbi mulighederne for de her små akustiske setups. Tænkt at mine sange og min stemme helst skulle skjules i røgen og dampen fra mørke metaforer og lysskyende ordspil.
Nu er det som at det hele skal frem i lyset og vises frem som det er: enkle, store kærlighedssange til vennerne, menneskene og danskerne som har befolket mit tekstunivers. Sunget og forklaret så det hele står rent og stærkt. Som et stykke med liv, som en chancetur på bagsædet af en andens liv. Der kunne være mit eget."

Tor 20/09

KL. 21:00 · Entré: Kr. 108 inkl. gebyr

Køb billet

Pede B + Mikkel Senior & El Peligro


Den danske sværvægtsrapper Pede B annoncerer efterårstour, som sender ham rundt til 10 danske byer. Sammen med det gamle hold, DjNoize, Adam Sampler og LuxXx, så kan de danske hiphop-fans forvente sig et brag af en koncertoplevelse fra den rim-spyttende hiphop-poet.

Som optakt til den danske efterårstour, fyrer Pede B den 12. maj op i Pumpehuset – et venue, hvor Pede B gentagne gange har vist sine fans hvordan en vaskeægte hiphopkoncert skal skæres.

Peter Bigaard, alias Pede B, er med mere end ti år på bagen på den danske hiphopscene efterhånden en af de særdeles erfarne i gamet. Med en begyndelse som freestyle-rapper i talentkonkurrencen MC’s Fight Night, høstede Pede B tre sejre i henholdsvis 2005, 2007 og 2009, og positionerede sig som en af landets helt store improvisatoriske lyrikhelte. Siden da har Pede B udmærket sig som etableret hiphopartist med et udgivelseskatalog der næsten tæller næsten ti studiealbums og utallige tætpakkede koncerter gennemtiderne.

Seneste udgivelse fra Pede B kom i 2017, hvor han på det anmelderroste album 'Sparring’ håndplukkede en række af Danmarks bedste rappere som gæster. Selve processen på det nye album symboliserede det stik modsatte af MC's Fight Night; netop at man i stedet for at bekæmpe hinanden skal sparre, udvikle sig og ikke mindst lære af hinanden – alt sammen med målsætningen om at blive en bedre rapper.

Med sit enorme musikkatalog har den erfarne Pede B lagt i kakkelovnen til en række glohede koncerter i efteråret på sin efterårstour.

Fre 21/09

KL. 21:00 · Entré: Kr. 151 inkl. gebyr

Køb billet

Iceage + Shiny Darkly


Iceage skabte et tiltrængt nybrud i den danske rockundergrund med debutalbummet »New Brigade« fra 2011. Allerede der stod det klart, at dette enormt unge band var noget helt specielt.

Bandet blev udråbt som pionerer for en opblomstrende DIY-scene centreret omkring spillestedet Mayhem i København. Her inspirerede Iceage som det mest grænsesøgende og kompromisløse danske rockband i nyere tid, og fik rock og punk til at lyde farligt og uforudsigeligt igen.

Iceage udgiver deres fjerde album »Beyondless« den 4. maj. Singlen »Catch It« er ude nu.

Lør 22/09

KL. 19:00 · Gratis Adgang


Karaoke Night


Den er tilbage: Karaoke Night!

Vi har et kæmpe musikbibliotek med nærmest alle sange, der er værd at synge, så kom og gør din brusebadsrutine til virkelighed – alene eller sammen med andre.

Tilmelding fra kl. 19 på aftenen. Showstart kl. 20. Gratis entré.

Tir 25/09

KL. 19:30 · Gratis Adgang


Intromøde for nye frivillige


Kom og hør om, hvordan det er at være frivillig på Studenterhuset!

Ons 26/09

KL. 20:00 · Entré: Kr. 40 inkl. gebyr

Køb billet

Den unge Peter Dyreborgs lidelser


Et show om kærlighed. Og mere kærlighed. Om alt det, vi siger til hinanden, og alt det, vi ikke vil høre. Om sofapuder og æbler og festfyrværkeri og havehandsker. Om happy endings og en dørkarm, der er i vejen.

Et ‘Best of greatest hits slam poetry spoken word soloshow’ fra den kendte og DM-vindende poetry slammer og digter Peter Dyreborg,
baseret på hans nye bog ‘Visitkort’, der udkom i august.

Varighed: 75 min
Dansk tale

Tor 27/09

KL. 21:00 · Entré: Kr. 108 inkl. gebyr

Køb billet

Aflyst! Soleima


Soleima er navnet på den danske sangerinde og sangskriver, der i løbet af det sidste år har fået både hjemlandet og omverdenen til at spidse ører.
På baggrund af mini albummet No. 14 og de efterfølgende singler ”Paper” og ”Low Life, har Soleima formået at opnå anerkendelse fra et utal af etablerede internationale medier så som BBC Radio 1, Noisey og I.D Magazin samt etablerede danske medier som DR P3, Politiken og Soundvenue.

Hendes singler fra No. 14 udgivelsen ‘Cracks’ og ‘Breathe’, har fået massiv radio airplay rundt omkring i Europa, og ‘Cracks’ blev P3s uundgåelige i Danmark. Det hele medførte til nomineringer til P3 Guld, Danish Music Awards, Gaffaprisen og Steppeulven.
Da hun udgav singlen ’Paper’ vandt hun P3 Gulds Talentpris og koncertbilletterne til hendes tre eksklusive venueshows i december blev revet væk. Senest har hun udgivet ’Low Life’ der har skabt opmærksomhed i USA og igennem hele Europa, singlen blev også anden P3 Ugens Uundgåelig til Soleima.

Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb.

Selvom Soleima til tider behandler tunge emner i hendes tekstunivers, så leveres numrene i en face-to-face form med sangerindens meget særegne og unikke vokal, der netop gør hendes musik nærværende og vedkommende.

Soleima beskriver selv musikken som ‘Garage-Pop’, mens musikmagasinet Noisey omtaler Soleimas musik som mødet mellem FKA Twigs og Grimes på den bedst tænkelige måde.

Fre 28/09

KL. 20:30 · Entré: Kr. 50 inkl. gebyr

Køb billet

Sputnik præs. Fleør + Pony Marshall + Tundra


I september går det ned på Studenterhuset til Sputnik Music Collectives første arrangement i det nordjyske. Aalborgensiske Tundra byder de to aarhusianske bands, Pony Marshall og Fleør til Aalborg hvor aftenen vil forløbe således:

21.00 Fleør
22.05 Pony Marshall
23.10 Tundra

?HVAD ER SPUTNIK??
Sputnik er et jysk musikkollektiv, som har eksisteret siden marts 2018. Sputniks vision er at kunne tilbyde et super bredt program af høj kvalitets bands. Dette har ledt dem til at husere alt fra neo-soul, melodisk rock, folk, electronica og pop. Sputnik skal derved ikke forstås som en indikation af musikalsk retning, men derimod kvalitet.


FLEØR:
Atmosfærisk RnB/Soul med noget på hjerte: FLEØR byder på nye horisonter inden for RnB/Soul/Pop genren. Orkesteret formår at tilføje et atmosfærisk element til RnB genren, som lukker sin lytter ind i en boble, et univers af konstant nye indtryk. Elektroniske elementer og real-lyde sammensmeltet med emotionel trompet og sprøde kantslag, flyder henover den bløde vokal som danser over og næsten smelter sammen med et smukt og komplekst klaverspil. Musikken er komponeret og arrangeret af Miriam Rehr(Vokal) og Nikolaj Anthon Berg(Keys). FLEØR er aktuelle med deres debut album “Fata Morgana” som blev sendt afsted til en udsolgt release koncert i B/huset.

Bands of Tomorrow skriver følgende:
“Et atmosfærisk, soulet R&B-konceptalbum, hvor hvert nummer er en elegant fortsættelse og videreudvikling af det forrige. “Orange Moon” – og resten af albummet for den sags skyld – er helt sikkert et lyt eller ti værdigt”.

Pony Marshall:
Århusianske Pony Marshall, med karismatiske Isak Ruiz i front, debuterede på SPOT Festival 2018, som en overraskelse af de bedre. Bandets lyd folder sig ud som en storladen hybrid mellem apatisk croonerrock á la Iceage og poppede guitar-hooks, som dem Mew tidligere var mestre i. Tekstuniverset har rod i desperation og apati som leveres igennem Isak Ruiz’ varmblodede croonerstemme.

Tundra:
Tundra er et band fra Nordjylland, der spiller følelsesladet musik med rødderne plantet i psykedelisk rock, pop og world. De sidste to år har Tundra arbejdet intensivt på at finpudse deres nye lyd og komponere deres debutalbum, der udkommer i sommeren 2018. Tundras arbejde med den nye musik er at forene vores fælles verden gennem musik. I tider, hvor afstanden bliver mindre mennesker imellem, mens at sepration og ensomhed vokser, er det nødvendigt at se tilbage på vores rødder, finde vores fælles udgangspunkt og oprindelse. Dette kan vi gøre i musikken, hvorfra Tundras lyd og kreativitet tager afsæt. Bandet har modtaget anmelderroser siden opstarten og spiller på Reeperbahn Festival 2018.

Fre 28/09

KL. 22:00 · Gratis Adgang


Funky Friday


Funk, soul and disco on a roll!

Bag Studenterhusets Funky Friday står de to funkbrødre DJ DUKE & TWA.

Der vil blive spillet funk, soul og disco i alle afskygninger, både nyt som gammelt.

Vi håber at se dig i dansehumør til en funky aften.

We got too much funk in tha trunk... Ya dig?

Lør 29/09

KL. 21:00 · Entré: Kr. 108 inkl. gebyr

Køb billet

BAEST + I'LL BE DAMNED


BAEST & I’LL BE DAMNED TAGER PÅ FÆLLES TOUR, og denne aften vil du ikke gå glip af. Forbered dig på at blive revet rundt i en tornado af geder og forbandelser i et skræddersyet inferno af umættelige BAEST og utrættelige I’LL BE DAMNED. Til denne helvedesaften får publikum ikke en chance.

Tor 04/10

KL. 20:00 · Entré: Kr. 40 inkl. gebyr

Køb billet

Sierra 002


Til Sierras anden oplæsningsaften er vi glade for at kunne præsentere de følgende tre forfattere:

Nikolaj Tange Lange
Nikolaj Tange Lange er født i Odense og har siden 2007 været bosat i Berlin. Han debuterede i 2018 med romanen 'Livet er en fest og så dør man', der skildrer techno og romantik i nutidens Berlin.

Johanne Bille
Johanne Bille er født og opvokset på Frederiksberg og debuterede i 2015 med romanen 'Tænk nu hvis'. Hun udkom med sin anden roman 'Elastik' i 2018: en roman om at være kvinde og ikke ville nøjes eller finde sig til rette – i parforholdet, i samfundet og i sig selv.

Amalie Smith
Amalie Smith er født i Brønshøj. Hendes output er karakteriseret af interessen for det tværdisciplinære og for hvordan idé og materie hænger sammen. Sidste år udkom samlingen ‘Et hjerte i alt’, som indeholder tekst og billeder skabt mellem 2011 og 2017.

Om Sierra
Sierra er et community og en kulisse for ny, dansk litteratur. Sierra er støttet af Statens Kunstfond.

Fre 05/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 110 inkl. gebyr

Køb billet

Christian Hjelm


Til efteråret har du mulighed for at høre karismatiske Christian Hjelm live. Han drager landet rundt med sit spritnye album ’Uskolet Magi’ i bagagen og hans faste band bestående af medlemmer fra blandt andet Oh No Ono og Kissaway Trail.

Den tidligere frontfigur i indierock-orkestret Figurines har med nu tre soloalbums på dansk for alvor fået cementeret sig som en af de stærkeste danske stemmer og sangskrivere i Danmark.

’Uskolet Magi’ har været Ugens album på P4 og er bl.a. blevet mødt med fem hjerter i Politiken og ligeledes fem stjerner i Gaffa, hvor de skrev: ‘Insisterende i sine energiske favntag med den gode, skæve og poetiske popsang er ‘Uskolet Magi’ en klædelig tilføjelse til Hjelms imponerende bagkatalog.”

Christian Hjelm udgav i 2012 det meget roste soloalbum ’Før vi blev lette’, som både affødte en Steppeulv for Årets Vokalist og blev kåret som årets album flere steder. I 2014 fulgte Hjelm debutalbummet op med ’Vaskeægte’ med singlerne ’I Disse Dage’ og ’Solen Bager’, hvorefter det blev til en kort afstikker tilbage på engelsk med sideprojektet Lucky Moon.

Nu er Hjelm atter klar til at komme på landevejene med sit band og lufte nyt såvel som gammelt materiale.

Lør 06/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 110 inkl. gebyr

Køb billet

BEMÆRK: PÅ PLATFORM 4

Baby In Vain

+ support: Roxy Jules


06.10.18
110 kr.

Efter flere års tilløb udgav Baby In Vain sidste år deres debutalbum 'More Nothing' til store roser fra både dansk og udenlandsk presse, seks hjerter i Politiken og seks stjerner i GAFFA.

Trioen har siden udgivelsen turneret heftigt i UK, det meste af Europa og Skandinavien og det stopper ikke her – sideløbende med at bandet skriver ny musik, bliver der plads til endnu en europatour med Hockey Dad (AU), UK headliner shows samt enkeltstående shows i USA – og så er Roskilde Festival selvfølgelig på plads, når sommeren skydes i gang.

Glæd dig til Baby In Vain i intime rammer på Platform 4 i oktober.

Man 08/10

KL. 20:00 · Gratis Adgang


Erik Michaelsen 'Den Grønne Sofa' release party


Den Grønne Sofa er et originalt jazzprojekt, med rødder i den nordiske tone. Besætningen er utraditionelt bygget op, som en trio uden bas, og dette skaber et unikt lydbillede. Alle sange er skrevet med udgangspunkt i minder og oplevelser, og er skabt med denne trio i tankerne. Der vil denne aften blive fortalt historier og spillet melodiske kompositioner.

Fre 12/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 108 inkl. gebyr

Køb billet

Nanook + Rikka


Det dobbelt guldsælgende grønlandske pop-rock-fænomen Nanook, har i år været aktivt som liveband i 10 år med koncerter i Norden, Nordamerika og Asien. I denne anledning har bandet udgivet deres fjerde studiealbum ”Ataasiusutut Misigissuseq” (”Følelsen af at være ét”) i samarbejde med den succesfulde islandske producer Arnar Guðjónsson (Kaleo m.fl.). I oktober drager bandet på danmarksturné sammen med den kendte og elskede singer-songwriter Rikka, som har opnået stor anerkendelse i Grønland med sin fine tenorvokal og fængende sange.

Turnéen bliver både en live-introduktion til Nanooks nye album og en mulighed for at opleve den skattekiste af sange og musik, der har cementeret bandets status, som et af de absolut største bands på den grønlandske musikscene i nyere tid og det første grønlandske band nogensinde, der er blevet udgivet i Japan.

Fre 12/10

KL. 22:00 · Gratis Adgang


Ghetto Soul


Underground soul, disco and R&B on crackling 7-inch vinyls!

White Russians 25 DKK 22:00-23:00!

Free entry and good vibrations!

Lør 13/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 90 inkl. gebyr

Køb billet

Palace Winter

+ special guest: Lunar


Den dansk-australske duo Palace Winter udgav sit nye album ’Nowadays’ den 4. maj til store roser i både ind- og udland. Både P3 og P6 Beat spiller musikken flittigt og af GAFFA kaldes albummet ”indierock i verdensklasse”– alt imens internationale sværvægtere som britiske BBC Radio 6 Music og amerikanske New York Times heller ikke skorter med de lovprisende ord.

Palace Winter består af Carl Coleman og Caspar Hesselager, og 'Nowadays' er deres opfølger til debutalbummet 'Waiting For The World To Turn' fra 2016 – en debut der ansporede en Europa-turné, gav dem en dedikeret fan-base over hele verden og sidst men ikke mindst opmærksomhed fra internationale medier som BBC Radio 6 Music, KEXP, KCRW, The Guardian, The Line of Best Fit og utallige andre.

Det nye album handler om dødelighed, den menneskelige tilstand og udfordringerne ved at være til stede i en verden fyldt med distraktioner. Palace Winter har med 'Nowadays' udviklet deres filmiske og dynamiske lyd og skabt et album, der maler et mangfoldigt lydbillede. På førstesinglen 'Take Shelter' introducerer duoen universet med en grandios og smuk, men på samme tid insisterende klaverfigur – mens universet udvides yderligere med andensinglen 'Empire' hvis blødende strygertema og storslåede, fængende synthesizers tilføjer en organisk og næsten romantisk dimension til bandets udtryk. På den måde kommer Palace Winter bredt omkring og har skabt et album, der veksler mellem skrøbelige ballader, højenergiske, stikkende guitarlinjer, tårnhøje og atmosfæriske synths samt insisterende beats.

Når bandet til efteråret drager på turné bliver det med sangene fra 'Nowadays' såvel som debutalbummet og EP’en 'Medication' fra 2015 i bagagen – og man kan godt begynde at glæde sig. For når Palace Winter leverer deres højenergiske kraut-inspirerede rock, er det en hypnotisk oplevelse med kaskader af lyd fra guitarer og synthesizere i smuk symbiose.

Tir 16/10

KL. 19:30 · Gratis Adgang


Intromøde for nye frivillige


Kom og hør om, hvordan det er at være frivillig på Studenterhuset!

Fre 19/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 90 inkl. gebyr

Køb billet

De Underjordiske + Dune Messiah + Chavs


De Underjordiske er en naturkraft på scenen. Deres optræden bruser frem og trækker sig tilbage som et mægtigt ocean. Ét øjeblik er der næsten stille. Sakrale, sagte guitarmelodier akkompagnerer akkurat den danske, følelsesbetonede lyrik.

Indtil flammerne buldrer frem med ubarmhjertig intensitet. Ivrige numre, der kæler for popøret, smelter sammen med storladne rockmelodier, der bygger op og griber fat i kærlighed og spiritualitet. Det er en ufravigelig koncertoplevelse, der både udfordrer og forkæler. En oplevelse, der føles som et samspillet naturfænomen, hvor vellyd, attitude og indtryk når et overjordisk niveau.

Gruppen brød igennem i 2015 med debuten 'Ind I Flammerne’, som i april 2018 blev efterfulgt af albummet ’Flænger I Luften’. Derpå nedjusterede kvintetten den svulstige psykedeliske grundtone, der definerede bandets første plade med sange, som elegant tør tage sig tid til at udfordre, afdække og inspirere.

Et element, som dog går igen på den nye plade, er gruppens søgen efter det spirituelle. Inspirationerne til det nye album er dog også hentet fra både kommunistiske megamonumenter på Balkan, Regnar Lodbrogs saga og Talks Talks udødelige klassiker ‘Spirit of Eden’.

Albumtitlen ‘Flænger I Luften’ er inspireret af Philip Pullmans trilogi ‘His Dark Materials’, hvor tusindvis af universer eksisterer parallelt, og hvor der kan skæres huller mellem universerne. Flænger i luften skal i De Underjordiskes univers forstås som revner i det tynde tapet, der udgør ens opfattelse og forståelse af virkeligheden. Med Kures tekster som omdrejningspunkt rummer albummet således et væld af udtryk, hvor tålmodige slowburners som singlen ‘Flænger I Luften’ står side om side med sprængfarlige guitarsalver på ‘Saskorus’ og mægtige stadionhymner som ’Sommerfrost’ og P6-hittet ‘Piskesmæld’

De Underjordiske har med et utal af koncerter opbygget et solidt renommé som et af landets fremmeste livebands. Anmelderroste optrædener på bl.a. Skanderborg og Roskilde Festival medførte i 2016 en nominering til Danish Music Awards som årets danske livenavn. Og i år skal de endnu en gang optræde på Roskilde Festival – denne gang som en del af festivalens hovedprogram, når de indtager og lukker Avalon-scenen lørdag nat i fælles front med Fribytterdrømme.

Lør 20/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 130 inkl. gebyr

Køb billet

Iris Gold


Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig og smitsom sammensmeltning af retro hiphop, soul og power pop, med et generøst drys af flower power. Efter at have delt scene med nogle af de største artister i verden, samt arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige producere, har Iris bevist at hun nu er klar til selv at indtage verden.

Live er Iris Gold en stor energi udladning, der bedst kan beskrives som Janelle Monae der møder Erykah Badu. Hun ser meget frem til at tage ud på sin første Danmarks turné, og udtaler I den sammenhæng ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste blokparty-stil”.

Iris Gold, der oprindeligt er fra London og opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af fritænkere og vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger, elementer der har gjort hende til den unikke og karismatiske artist hun er i dag.

Med West Coast melodier som baggrund, er Iris Gold siden blevet ved med at udvide sin musikalske horisont, efter at være blevet forelsket i klassiske hiphop acts som Pete Rock, Beastie Boys og De La Soul. Og hun har formået at sammenflette alle disse influenser ind i sin egen musik, en blanding der ifølge den britiske avis The Guardian, bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.

I november udkom singlen ”All I Really Know”, og der er meget mere musik på vej fra Iris Gold.


Ons 24/10

KL. 20:00 · Entré: Kr. 50 inkl. gebyr

Køb billet

Fra forskning til freestyle – med Pede B


Hvad er kreativitet for noget?

Hvilke psykologiske mekanismer anvender man for at kunne være kreativ på kommando?

Hvad sker der i hjernen på en freestylerapper?

Og hvorfor skal en god freestylerapper helst læse en avis om dagen?

De spørgsmål – og mange flere – besvarer psykologen Mads Korsgaard og Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B i et fælles, punk-akademisk bogprojekt. Det umage makkerpar udforsker og afdækker her mekanismerne bag den menneskelige kreativitet.

Kreativitet handler ofte om at sammenkoble skæve elementer, så der opstår noget nyt. Det princip efterlever Mads og Pede til fulde i deres utraditionelle samarbejde. Her krydres lettilgængelig, psykologisk forskningsformidling med masser af eksempler og anekdoter fra Pede B’s karriere som tredobbelt vinder af MC’s Fight Night.

Pede B (f. 1984) er anmelderrost dansk rapper med en lang række succesfulde pladeudgivelser og koncertturnéer bag sig. Han kan desuden som den eneste bryste sig af titlen som tredobbelt vinder af MC’s Fight Night (DM i freestyle-rap).

Mads Korsgaard (f. 1984) er psykolog, cand.psych. professionel musiker og konsulent med stor undervisningserfaring og speciale i innovation og kreative processer.

Tor 25/10

KL. 20:00 · Entré: Kr. 110 inkl. gebyr

Køb billet

Udsolgt! Teitur

Bemærk: I Budolfi Kirke


Den færøsk fødte Teitur Lassen er ved at være en erfaren herre på den nordiske musikscene.

Med to danske Grammyer, over 1000 koncerter og otte studiealbums I baggagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb.

Teitur debuterede i 2003 med ’Poetry & Aeroplanes’. Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget, og til foråret 2018 kom albummet 'I Want To Be Kind'.

Oplev ham i intime rammer i Budolfi Kirke.

Fre 26/10

KL. 21:00 · Entré: Kr. 225 inkl. gebyr

Køb billet

Jenny Wilson (SE)


Jenny Wilson er en svensk sanger, komponist og producer, der ofte bliver hyldet som dronningen af alternativ skandinavisk popmusik.

Hun er atter tilbage på scenen næsten fem år efter sit seneste album ‘Demand the Impossible!’ og to traumatiske livsforandrende oplevelser. På sit kommende album 'Exorcism' beretter hun indgående om livet efter et forfærdeligt seksuelt overgreb, som fandt sted ganske kort tid, efter at hun var kommet sig over behandling for brystkræft.

Albummet er dybt personligt og selvbiografisk og rammer lige ned midt i den højaktuelle #metoo-debat. Wilson har været i tvivl om, hvorvidt hun skulle dele sine oplevelser eller holde det for sig selv. Hun valgte det første.

"Det her er det sværeste jeg har gjort. På så mange planer…Jeg ville tage det tilbage jeg havde mistet. Jeg ville rense det bort, som havde gjort mig ondt."

Wilsons lyd har bevæget sig i en mere mørk og elektronisk retning siden udgivelsen af hendes debut ‘Love & Youth’ fra 2005. På de efterfølgende album har hun arbejdet med specifikke emner, og på sit kommende 'Exorcism' er det altså fysiske overgreb og seksuelle krænkelser, hun sætter under luppen. Tekstuniverset er brutalt ærligt og musikken så kompromisløst catchy, at den vil få dig til at danse natten lang til trods for den dystre baggrund.

Svenskerens seneste album ‘Demand the Impossible!’ fra 2013 høstede tre svenske Grammys for bedste popalbum, bedste producer og bedste video.

Tir 30/10

KL. 19:30 · Gratis Adgang


Intromøde for nye frivillige


Kom og hør om, hvordan det er at være frivillig på Studenterhuset!

Tor 01/11

KL. 19:00 · Entré: TBA


Aalborg Metal Festival 2018


Aalborg Metal Festival er tilbage på Studenterhuset. Årets lineup er:

Decapitated - Anaal Nathrakh - Enslaved - Bersærk - Elder - Ross The Boss Band - Vreid - Gaahls Wyrd - Illdisposed - Necrophobic - Blood Eagle - Beyond Creation - Saturnus - Nyt Liv - Entheos - Bullet - Portrait - Brought By Pain -
Whoredom Rife - Gorod - Xenoblight - RISING - Mortal Dread

Fre 02/11

KL. 14:00 · Entré: TBA


Aalborg Metal Festival 2018


Aalborg Metal Festival er tilbage på Studenterhuset. Årets lineup er:

Decapitated - Anaal Nathrakh - Enslaved - Bersærk - Elder - Ross The Boss Band - Vreid - Gaahls Wyrd - Illdisposed - Necrophobic - Blood Eagle - Beyond Creation - Saturnus - Nyt Liv - Entheos - Bullet - Portrait - Brought By Pain -
Whoredom Rife - Gorod - Xenoblight - RISING - Mortal Dread

Lør 03/11

KL. 13:00 · Entré: TBA


Aalborg Metal Festival 2018


Aalborg Metal Festival er tilbage på Studenterhuset. Årets lineup er:

Decapitated - Anaal Nathrakh - Enslaved - Bersærk - Elder - Ross The Boss Band - Vreid - Gaahls Wyrd - Illdisposed - Necrophobic - Blood Eagle - Beyond Creation - Saturnus - Nyt Liv - Entheos - Bullet - Portrait - Brought By Pain -
Whoredom Rife - Gorod - Xenoblight - RISING - Mortal Dread

Fre 09/11

KL. 21:00 · Entré: Kr. 75 inkl. gebyr

Køb billet

Elevatorfører + Vilde Græs


Special guests: Vilde Græs

Det dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører balancerer deres udtryk mellem den vilde jambaserede rockmusik fra 60’erne og 70’erne og de ørehængerkvaliteter, man forbinder med mere pop-orienterede sange.

Elevatorfører forener den catchy melodi med en mere frit flydende og skramlet sound, man kender fra psych og garagerock. Teksterne står centralt i Elevatorførers univers og giver mindelser om alt fra protestsange over syret solskinspop til desperate kærlighedssange.

Tir 13/11

KL. 19:30 · Gratis Adgang


Intromøde for nye frivillige


Kom og hør om, hvordan det er at være frivillig på Studenterhuset!

Fre 23/11

KL. 21:00 · Entré: Kr. 130 inkl. gebyr

Køb billet

Fribytterdrømme + Danske Spor


Det har været et begivenhedsrigt år for den danske rocksekstet Fribytterdrømme. Et besøg på den norske branchefestival by:Larm var blot startskuddet på et hektisk 2018, der senere bød på optrædener på blandt andet SPOT, Heartland, Smukfest og Roskilde Festival. I fælles front med De Underjordiske leverede de på sidstnævnte en kæberasler af en koncert på Avalon-scenen lørdag nat foran et stort publikum.

Nu vil de gerne sige tak til alle deres trofaste fans, men også til nye tilhængere, der alle sammen har været med til at gøre hver og en af sommerens koncerter til omvæltende oplevelser for et beæret Fribytterdrømme.

Efterårets kommende minitour vil derfor også blive sidste mulighed for at opleve Fribytterdrømme live i år og et godt stykke ud i fremtiden, da de allerede nu sidder inde med et stort antal sange, der blot venter på at materialisere sig til et nyt udspil fra gruppen.

Lør 24/11

KL. 21:00 · Entré: Kr. 120 inkl. gebyr

Køb billet

Red Warszawa + Exettia


Red Warszawa er lavet af læder, Red Warszawas instrumenter er lavet af læder, Red Warszawas øvelokale er lavet af læder.

Denne hellige treenighed er også smurt ind i olie. Og ikke bare én slags olie, nej tre slags olie. Helikopterolie, Massageolie og amerikansk olje. Det hele er suppleret med nitter og kæder… især kæder.

Red Warszawa er et meget dominant rockband. De dominerer især hinanden, men også fans og grise. Når de ikke binder hinanden fast i læderlokalet, laver de ud-af-huset-opgaver og folk kommer fra nær og fjern for at blive læderdomineret og spændt fast.

Dette efterår har læderklubben 12 læderworkshops fordelt dominant på landkortet, som også er af læder. Der vil blive gnedet, presset og poseret i udfordrende stillinger. Så hvis du også er lavet af læder, så kom og få et par nitter sat fast, kom og bliv spændt fast af kæder og bliv døbt i olie…. Tre slags. Kom og bliv domineret.